*Nettavisen* Nyheter.

Nå får han jobben tilbake

Foto: Vidar Nygårdseter (Glåmdalen)

Politimannen kalte Jens Stoltenberg for «krapylet» på Facebook.

06.11.13 22:23

KONGSVINGER: Politibetjenten og Frp-politikeren la ikke fingrene imellom på Facebook og kalte blant annet daværende statsminister Jens Stoltenberg for «krapylet» i et innlegg. Facebook-ytringene endte med at politimesteren avskjediget ham.

Les saken i Glåmdalen

Onsdag fikk den avskjedigede og suspenderte Stein-Robin Kleven Bergh politijobben tilbake.

- Det føles virkelig godt å få gjennomslag, sier Bergh, så blid at gleden høres i stemmen gjennom telefonluren, da Glåmdalen meddeler ham utfallet av ankebehandlingen i politiets sentrale ansettelsesråd.

Onsdag vedtok rådet at vedtaket fra august i år om avskjed av politibetjent Stein-Robin Kleven Bergh oppheves, og at politimesteren i Hedmark sitt vedtak om suspensjon av Kleven Bergh også oppheves.

Avskjed opphevet
- Det sentrale rådet har opphevet vedtakene om suspensjon og avskjed fordi vi har gjort saksbehandlingsfeil. Rådet har ikke tatt noe standpunkt til det materielle grunnlag i saken, sier kommunikasjonsrådgiver ved politiet i Hedmark, Karianne Dobloug.

Hvordan politiet i Hedmark vil håndtere saken videre er ennå ikke klart. På grunn av utenlandsreise var politimester Tormod Bakke onsdag ikke tilgjengelig for en kommentar.

Men Stein-Robin Kleven Bergh mener på sin side at vedtaket i det sentrale ansettelsesrådet er endelig. Dermed mener at han har fått jobben tilbake, og at saken nå er lagt død.

Skal fortelle at pappa fortsatt er politi

- Jeg er glad for at det sentrale råd har evne og kunnskap til å se de feilene som jeg hele tiden har påpekt. Det skal litt til før man sier at en politimester tar feil, så jeg tar jeg av meg hatten for at rådets medlemmer faktisk gjør det.

- Stiller du på jobb torsdag?

- Nei, det kan jeg ikke. For det første har jeg ikke fått vedtaket fra ansettelsesrådet ennå, men jeg burde vel å få det like kjapt som jeg fikk fyken, nemlig samme dag. Jeg har formelt sett ikke lov å være på jobb og i uniform før vedtaket er meddelt. Dessuten jeg har ferie til gode, fastslår Kleven Bergh.

- Dette ble en spesiell dag. Nå er jeg på vei for å hente ungene, og de vil bli veldig glade for nyheten om at pappa fortsatt er politi, sier en fornøyd Kleven Bergh.

Se flere saker i Glåmdalen her

Klipp fra Berghs Facebook-side

«Krapylet har styrt i ÅTTE år uten å få til annet enn forfall av landet! Dette merker folk på kroppen, og vil ikke ha mer av denne handlingslammelsen!»

«Hvordan ser man at en muslim har sneket seg inn i himmelen? Jo, Tyren, væren, løven og steinbukken er Halal-slaktet. Skytten er likvidert. Vekten er stjålet, jomfruen og tvillingene er voldtatt og karlsvogna mangler fire felger.»

«Hadde man hørt på Carl I. Hagen for mange år siden, hadde ikke Oslo vært rasert nå! Så valgte sosialistene sin tåpelige snilisme og slapp inn masse folk, deriblant masse voldsmenn og kjeltringer uten snev av tanke om integrering!»

Kilde: Glåmdalen, TV 2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.