RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får tsunamirammede Yorika (12) et nytt hjem

Foto: SALTBONES, Olav A./Røde Kors (SALTBONES)
Sist oppdatert:
Familien mistet alt under tsunamien. Lørdag kan de flytte inn i et nytt hjem.

Røde Kors i Japan har så langt mottatt 200 millioner kroner etter megajordskjelvet og tsunamien 11. mars. I Norge har Røde Kors samlet inn over ti millioner kroner. Hjelpen viser seg nå i form av nye boliger i noen av de katastroferammede områdene. I Rikuzentakada i Iwate-prefekturet flytter de første 36 familiene inn i sine nye hjem lørdag, melder Røde Kors.

- Vil trenge oss i mange år framover
- I de neste ukene vil Røde Kors øke innsatsen for de som nå skal forsøke å bygge opp igjen livene sine. Japan vil trenge oss i mange år fremover, sier kommunikasjonsdirektør Bernt G. Apeland i Røde Kors ifølge en pressemelding fra organisasjonen.

Artistgalla for Japan
Mandag er det en måned siden multikatastrofen rammet Japan med jordskjelv, tsunami og stråling fra et ødelagt atomkraftverk.

Lørdag arrangerer TV 2 artistgalla for Røde Kors hvor inntektene blant annet går til barn i katastrofer.

Flere enn 12.700 mennesker er bekreftet omkommet etter jordskjelvet og tsunamien 11. mars og nærmere 15.000 er fortsatt savnet, ifølge BBC News. Ifølge Røde Kors er nærmere 200.000 mennesker fortsatt fordrevet etter katastrofen.

Norsk team besøkte Osawa
Røde Kors i Norge besøkte Japan i forrige uke, og der møtte teamet blant andre 12 år gamle Yorika Gamano i byen Osawa i Yamada-prefekturet. Hun er en av mange barn i Japan som har opplevd at hjemmet ble rasert og at familien mistet alt de eide.

- Dette er huset mitt. Inngangsdøra er borte, og huset har flyttet seg fra der det opprinnelig stod, sier Yorika til Røde Kors-teamet.

Slo inn over bølgemuren
Tsunamien slo inn over bølgemuren i hjembyen hennes. Nesten alle husene som sto bak muren ble knust eller skylt av gårde med vannet. Heldigvis var Yorika på skolen, som ligger på en høyde over byen. Den brukes nå som evakueringssenter.

- Jeg ønsker at byen min, Osawa, skal få smilet tilbake, sier 12-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere