RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå forsvinner snøen

Foto: Egil Fujikawa Nes (http://egil.biz/)
Sist oppdatert:
Mye av snøen forsvinner med regnet til helgen.

Nå er det altså slutt: Etter uker med rekordsnøfall på Østlandet og puddersnø i gatene, blir mye nå til slaps og vann.

Sjekk være der du bor her

- Det meste av snøen vil smelte, men ikke alt, sier Jan Næs fra Storm Weather Center til Nettavisen.

Helgens vær vil føre til mye slaps i hovedstaden. Det er snakk om opptil 12 millimeter i løpet av lørdagen og søndagen kombinert med liten frisk bris. Finn fram støvlene om du skal ut på byen i helgen, og se opp for takras som det våte været kan føre med seg.

Mye snø
I Oslo må vi helt tilbake til 1987 for å finne en vinter som har hatt like mye snø i tigerstaden som det har vært i år med 67 centimeter snø.

- Det kan ha falt mer snø i løpet av sesongen, men da har det smeltet underveis. I ren snødybde er dette det meste vi har hatt siden 1987, uttalte klimaforsker Hans Olav Hygen ved Meteorologisk institutt til iOslo.no tidligere.

60 mm regn
Helgens våte vær vil bre seg over de fleste fylkene i landet. Og det er Vestlandet som vil få det verste regnet. Der vil det bli opptil 60 millimeter regn i løpet av lørdag og søndag. Nord-Norge er den eneste delen av landet som får holde beina tørre i helgen, mens trønderne må holde på barten. Liten kuling er meldt i området.

Selv om det blir mye regn trenger ikke skientusiastene å legge skiene på hylla og spare på Kvikk Lunsjen. På fjellet og i Nordmarka og de vanlige skisentrene vil det fremdeles være skispor å gå i.

Sjekk skiføret her

I Nord-Norge er det også meldt om snøskredfare i Lofoten, Vesterålen og i Troms. Meteorologer anbefaler fjellfarere å holde seg unna bratte hellinger som er høyere en fem meter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere