RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå går boligtoget

Sist oppdatert:
Nå kommer tallene som beviser at den rekordlave renten sender boligprisene til himmels. Boligprisene steg markant i desember, viser fersk statistikk fra OBOS
OBOS-prisene steg med 11 prosent fra desember 2002 til desember 2003. Fra november til desember var oppgangen på 5 prosent. Det viser fersk statistikk fra OBOS.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i desember for alle omsatte boliger i OBOS-tilknyttede borettslag var 20 222 kroner.

- Dette er noe i overkant av hva vi spådde ved inngangen til 2003. Da visste vi ikke at prisene ville synke i løpet av våren, men heller ikke at vi ville få den historisk lave renta vi har nå. For ett år siden var boligmarkedet og boligprisene nede i en bølgedal. Folk var engstelige for arbeidsledighet og det var stor usikkerhet rundt en mulig Irak-krig, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

Prisene nådde bunnen i juni og har siden, med noen små justeringer underveis, hatt en jevn stigning. I 2003 har det også vært en svak nedgang i flyttefrekvensen med noen færre omsetninger enn i de siste årene.

- Vi har for tiden et godt boligmarked som ser ut til å fungere fint. Også for neste 12-månedersperiode forventer vi en prisoppgang opp mot 10 prosent, sier Martin Mæland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere