Gå til sidens hovedinnhold

Nå går snøen til Grønmo

I begynnelsen av uken ble det satt stopp for deponering av snø på Åsland. Nå har Grønmo tatt over.

ÅSLAND/GRØNMO: I mandagsavisen skrev vi om at beboere i Maurtuveien på Klemetsrud var redde for å miste sitt gode drikkevann på grunn av forurensning fra Åsland-deponiet. Samme dag kunne direktør Odd Bratteberg i Samferdselsetaten fortelle at kjøring til Åsland avsluttes.

Fullt

Det er riktig at vi har kjørt mye til Åsland, og derfor må vi nå si at det er fullt der, sier Bratteberg. Dette har vi informert berørte beboere om, og det har de gitt uttrykk for at de setter pris på. Men vi vil også berolige dem når det gjelder mulig forurensning av drikkevannet. Derfor er det allerede bestilt prøvetaking av snøen og om det kan være noe vann som renner. Vi vil også ta prøver av vannet i aktuelle boliger.
Men det er vel først utpå våren/forsommeren at det virkelig kan snakkes om avrenning?
Vi skal følge opp med prøver utover våren og sommeren.

Grønmo

Nå er som kjent ikke på langt nær all snø borte fra Oslos gater og veier, og det vil nok gå lang tid enda før alt er borte - og det kan jo enda komme nye snøfall.
Derfor inngår vi nå avtale med Grønmo om å deponere snø der, fortsetter samferdselsdirektøren. Der er det god plass, og ikke minst kontrollert avrenning. Men det er ikke slik å forstå at Grønmo skal bli permanent deponiplass.

Opparbeidelse

Bystyret har vedtatt at Åsland skal være deponi, og slik blir det.
Men blir det tilrettelagt for snødumpinmg?
Med en gang vintersesongen er over, vil plassen bli asfaltert og på en slik måte at vannet vil renne til oppsamlingskummer.

Ikke forurenset

Snøberget på Åsland ser langt fra rent ut. Det som kom ned i form av hvite, fine snøfiller, er nå som et brunt fjell. Det ser ikke pent ut, men vi betegner ikke snøen som forurenset, sier Bratteberg. På grunn av at vi nå har penger fra piggdekk-fondet, har vi hatt mulighet til å kjøre bort snøen før den rekker å bli forurenset. Det som ser møkkete ut, er for det meste bare sand. Men likevel vil vi både nå på Grønmo og senere på Åsland når vi får i stand sikker avrenning, ha kontroll på det som følger med sigevannet. Og vi skal ta flere vannprøver, lover direktør Odd Bratteberg i Samferdselsetaten.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test