*Nettavisen* Nyheter.

Nå går togene igjen

RAMMET FLERE TOG: Også Flytoget opplevde store forsinkelser som følge av signalfeilen i ettermidag. Foto: Jan Greve (Scanpix)

Togproppen som rammet hovedstaden i ettermiddag, er i ferd med å løsne.

03.07.14 18:21

Det er åpnet for togtrafikk mellom Skøyen og Drammen igjen etter å ha vært stengt på grunn av problemer med signalanlegget.

Ruter skriver på sine nettsider at det fortsatt kan oppstå forsinkelser og innstillinger inntil de er i normal drift igjen.

Problemene som oppstod rundt klokken 13 torsdag ettermiddag har rammet flytoget og flere lokal- og regiontog.

Nettavisens Trafikk LIVE:Hold deg oppdatert her!

NSB skriver på sin hjemmeside at det fremdeles er problemer med signalanlegget mellom Skøyen og Lysaker.

Strømbrudd

Bakgrunnen for forsinkelsene er et strømbrudd som skal ha påvirket Jernbaneverkets signalsystem. Årsaken til strømbruddet er uvisst.

- Det har det blitt jobbet intenst med å utbedre feilen og det meste er på stell og fungerer som det skal, men det er forstatt noen feil på signalanlegget, sierpressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til Nettavisen litt etter klokken 17.

Det betyr at på strekningen som er rammet kjører togene med redusert hastighet av sikkerhetsmessige årsaker.

- Et godt råd jeg kan gi til de som skal ut å reise er å søke informasjon om togtrafikken på NSB eller Flytogets hjemmesider. Det vil tildels være store følgeforsinkelser, sier Korslund.

Hva er signalfeil?

Man hører det og leser om det med jevne mellomrom, men ikke alle vet hva det vil si at det har oppstått en signalfeil.

- Ofte kan det være sammensatte årsaker til at signaler ikke funker som de skal. Så å si at en signalfeil er noe spesifikt er misvisende, det kan nemlig være mange ting som foråsker dette, sier Korslund.

Han understreker at et hvert «ikke normalt» signalbilde skal oppfattes som om det står i rødt av sikkerhetsmessige årsaker.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.