Gå til sidens hovedinnhold

Nå gnir reiseselskapene seg i hendene

- Folk får kalde føtter.

- Da det regnet som mest så vi på hverandre og smilte litt, sier salgsdirektør i Ving, Marie-Anne Zachrisson til Nettavisen torsdag.

Mens lynet gnistret og regnet øste ned utenfor kunne hun og kollegaene glise litt ekstra.

- Vær som dette er fantastisk salgsvær. Om vi ikke solgte flere reiser enn vanlig akkurat i dag, så ble nok folk minnet på at den norske sommeren kan være lunefull, sier Zachrisson.

Les også: Uværet fortsetter i morgen

Les også: Værkaos i Oslo

- Får kalde føtter
Hos konkurrent Apollo forventes det at salgstallene kommer til å stige i neste uke.

- Skoleferien har begynt, og en del har ferie. Mange av dem som egentlig har bestemt seg for å bli hjemme, får kalde føtter når det regner slik som det har gjort i dag. Jeg tror at det garantert blir stor pågang neste uke, sier informasjonssjef Helen Begby.

Også hun er litt glad i regn.

- Vi i denne bransjen er jo litt rare der. Vi synes det er morsomt med regn, for da strømmer kundene til. Men vi er jo glade i en fin norsk sommer, også. Så du kan si at vi klarer å finne glede i ekstremværet også.

- Ustabilt vær setter helt klart i gang mange nye bestillinger, legger hun til.

Informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, er sikker på at de torsdag solgte flere reiser enn normalt.

- Jeg har ikke tallene på det. Men all erfaring tilsier at vi har solgt mer på grunn av regnværet. Det norske folk er trofaste mot Norge i fint vær, men det skal ikke mer enn et par regnværsdager og et dårlig værvarsel til for at de vil bort, sier hun.

Én dårlig værmelding - alt som skulle til
En strålende vår med mye fint vær førte til at salget av feriereiser gikk tregt for de store norske reiseoperatørene. At værmeldingen forrige helg viste mørke skyer i horisonten, endret på det.

- Vi økte salget vårt med 50 prosent, og nesten alle flyene lørdag og søndag var stappfulle. Det samme gjelder for denne uka, det er vel så å si nesten ingen restplasser igjen, forteller Startours Larsen-Vonstett.

Les også: Charterfeber på Gardermoen

Hun forteller at det først og fremst bestilles reiser for juni og juli. Favorittene blant deres destinasjoner er Mallorca, Rhodos, Kreta og Tyrkia.

Nøyaktig samme mønster har salgssjef Zachrisson i Ving opplevd.

- Hele denne uka har egentlig vært full av gode salgsdager. Vi kommer til å ha solgt flere tusen reiser når uka er omme. Det er ingen tvil om at vær har stor påvirkning, sier hun.

I Apollo er de nå inne i den andre uka med gode salgstall.

- Pågangen har vært stor i to uker, men vi får se i morgen om det blir enda bedre etter dette uværet, sier informasjonssjef Begby.

Egypt selger like bra som før
Etter at uroen i Egypt brøt ut på ny på vårparten i fjor, ble all reise til Egypt - unntatt turistområdene ved vestsiden av Rødehavet - frarådet. Det ser ikke ut til å påvirke salget av billetter til Hurghada, som Star Tour tilbyr.

- Vi selger prosentmessig like mye som før, og sommersalget har gått bra. Det er jo ingen reiseråd som sier at man ikke bør dra dit, og det har jo heller ikke skjedd noe der. Samtidig er nordmenn ganske pragmatiske når det gjelder slikt. De kommer raskt tilbake til reisemål etter at noe har skjedd, sier Larsen-Vonstett.

Se Nettavisens værblogg her!

Kommentarer til denne saken