RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har båtfolket fått et nytt problem


SLITER: Mange småbåter sliter med batterikapasiteten når nettbrett og mobiltelefoner skal lades på båtturen. Illustrasjonsfoto.
SLITER: Mange småbåter sliter med batterikapasiteten når nettbrett og mobiltelefoner skal lades på båtturen. Illustrasjonsfoto. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Redningsskøyta Eivind Eckbo opplever et økende problem hos båtfolket i skjærgården.

(oyene.no): – Vi merker en ny trend i oppdragene våre. Flere og flere båter får startproblemer fordi de er tomme for strøm, sier skipper Anders Gundersen på redningsskøyta Eivind Eckbo til Øyene.

– Flere og flere har med seg sine teknologiske dingser, og tapper til slutt båtbatteriene for strøm.

Dermed ringer båtførerne for å få starthjelp hos Redningsselskapet.

På det jevne

Ellers sier Gundersen at sesongen så langt er på det jevne. Hektisk, men likevel normalt.

– Det er mye folk på sjøen, og vi har mange oppdrag. Men de aller fleste som ferdes på sjøen er flinke og fornuftige båtfolk.

– Klart det er noen som ikke mestrer båtlivet like bra, og ender opp i en nødsituasjon. Det er de vi hører mest om, fortsetter Gundersen.

En annen trend som mannskapet ser, er den økende bruken av redningsvester. Det hjelper med myndighetenes påbud, og dette skal også ha økt bevisstheten blant båtfolket.

SKIPPER: Anders Gundersen, skipper på redningsskøyta Eivind Eckbo.

– Klart vi hører mange kommentarer om de nye reglene om redningsvest i båt, men det er jo ikke vi som har innført disse reglene. Uansett, vi merker at holdningen rundt det å ha på vest nå har endret seg. Det er positivt, sier Anders Gundersen.

LES OGSÅ: Vestfoldinger er gode på bruk av redningsvest

Skipper Anders Gundersen sier redningsskøyta Espen Eckbo er ute på rundt 300 oppdrag i året, og at de ligger noe under gjennomsnittet så langt.

Over 70 oppdrag på to uker

Redningsselskapet opplyser i en pressemelding at de så langt i år har hjulpet rundt 5.500 personer på sjøen, og 13 liv har blitt reddet. En redningsskøyte hadde totalt 71 oppdrag på to uker.

LES OGSÅ: Bekymret over øyfestene

Redningsbåten Bergesen d.y., som er stasjonert på Oscarsborg ved Drøbak, har de siste to ukene vært ute på 71 oppdrag. Det har vært få store ulykker, men mange kunne fått alvorlige følger, opplyser Pål Abrahamsen, skipsfører på redningsskøyta.

MANGE OPPDRAG: Redningsselskapets Eivind Eckbo liggende til kai i Tønsberg.

- Motorhavari er et av de vanligste oppdragene, og det går som oftest bra. Men seiler en nær land i sterk vind, og får framdriftsproblemer, kan det fort få katastrofale følger. Å planlegge seilasen nøye og tenke sikkerhet kan redde sommerferien, råder skipsføreren.

Bare i sommer har over 3.000 personer fått hjelp på sjøen.

Ha en godt vedlikeholdt båt, planlegg seilasen sammen og bruk vest, oppfordrer Redningsselskapet.

Ifølge statistikk hos Redningsselskapet har de så langt i år hatt 426 oppdrag i Vestfold, Telemark og Østfold.

Her er det blant annet snakk om 14 bukseringer, 23 grunnstøtinger, tre brannslukninger, 124 motorstopp, 157 slep og 107 dykkeoppdrag. I alt er 684 personer assistert, og det skal ha vært ti søk så langt i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere