RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har de endelig fått internett

Foto: Igor Sasin (AFP Photo)
Turkmenistan går fram med ytterst varsomme skritt. Etter to tiår med skepsis ser internett nå ut til endelig å ha fått fotfeste i landet.

Ashgabat (NTB-AFP): I de to tiårene da Saparmurat Niyazov, også kjent som «Turkmenbashi», styrte det sentralasiatiske landet, kunne innbyggerne se langt etter en datamaskin med nettilgang. Diktatoren, som ble beryktet for sin bisarre dyrkelse av egen person med gullstatuer og en egen filosofi, var dypt skeptisk til kyberrommet.

Niyazov døde i 2007. Da Gurbanguly Berdymukhamedov ble tatt i ed som ny president, gikk det bare to dager før de første internettkafeene åpnet i landet.

Siden den gang er det kommet stadig flere internettkafeer, naturligvis med et portrett av den nye lederen på veggen i hver eneste én av dem.

I høst skal også skolebarn få bærbare datamaskiner. Hele 190.000 Lenovo-maskiner skal deles ut av utdanningsdepartementet. Det er president Berdymukhamedov selv som har gitt ordre om dette. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere