RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(BA/Geir Jetmundsen)

Nå har de sultestreiket i ti dager

- Situasjonen blir gradvis verre for hver dag, sier kommuneoverlegen.

Kommuneoverlege Svein Rasmussen anser ikke situasjonen som pågår i Johanneskirken som medisinsk alvorlig per i dag. Samtidig sier han at kirkeasylantene gradvis vil bli dårligere og etter hvert alvorlig syk. I går besøkte han dem i kirken, skriver BA.no.

- Vi har tilsyn med dem omtrent hver dag. Situasjonen blir gradvis verre for hver dag de fortsetter sultestreiken, sier han.

Han forteller at de fleste mennesker kan overleve uten mat i en måned dersom de får i seg nok væske.

De fleste vil kunne klare seg greit uten mat i en uke såfremt de får i seg nok væske.

Etter to uker vil de bli preget av sult og slapphet og komplikasjoner kan begynne å melde seg.

Alvorlige komplikasjoner etter mange uker uten mat vil være forstyrrelser av saltinnholdet i blodet. Dette påvirker hjernefunksjonene, og kan i ytterste grad føre til hjertestans. Lang tid uten mat fører også til organsvikt i nyrer og lever, forteller han.

Kirkeasylantene har nå sultestreiket i 10 dager.

- Vi kan ikke tvinge dem til å spise. Men blir de dårligere med betydelig redusert allmenntilstand vil det være nødvendig med undersøkelser for å avklare om situasjonen begynner å bli farlig. Det vil da være behov for undersøkelser som ikke kan utføres i Johanneskirken. Vi vil da tilby dem videre undersøkelser ved legevakten, eventuelt ved behov, sykehusinnleggelse. Menighetsrådet vil da oppfatte disse asylantene som for dårlige til at de kan ta ansvaret for disse videre i kirken, sier kommuneoverlegen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere