RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Statsminister Jens Stoltenberg
Statsminister Jens Stoltenberg Foto: Lise Åserud

Nå har han tatt igjen Erna

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet har tatt igjen Høyre på ny måling, men Erna er ikke bekymret.

Arbeiderpartiet har stormet opp på siden av Høyre på NRKs meningsmåling for februar. Begge partiene får en oppslutning på 30,2 prosent.

For statsminister Jens Stoltenbergs parti er dette en framgang på 1,7 prosentpoeng, mens Erna Solberg må konstatere en tilbakegang på 3 prosentpoeng.

Ikke er særlig bekymret
Erna Solberg sier til NRK at hun ikke er særlig bekymret over svingningene på partibarometret.

- Det går opp og ned på meningsmålingene, og det kommer det alltid til å gjøre. Jeg vet ikke om det er en spesiell grunn til at vi går tilbake på denne målingen, men vi går fram på de fleste andre. 30 prosent er uansett et fantastisk godt resultat, og dette er et kjempegodt resultat for borgerlig side, sier hun.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de rødgrønne fått 73 representanter på Stortinget, noe som er 13 færre enn i dag. Høyre og Frp ville fått 84, noe som er to for lite for flertall.

Frp og KrF tilbake
Både Frp og KrF går noe tilbake (0,2 og 1,2 prosentpoeng) til 17,6 og 4,4 prosent. Venstre hopper opp 0,5 prosentpoeng, men ligger fortsatt under sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent.

Regjeringspartiene Sp og SV legger på seg 1,3 og 1,6 prosentpoeng til 5,3 og 5,5 prosent. Rødt går fram 0,4 til 1,5 og er inne med én representant på Stortinget.

Feilmarginen på målingen som er utført av Norstat mellom 29. januar og 4. februar er mellom 0,6 og 3,5 prosentpoeng

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere