RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har mulla Krekar flyttet

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Krekar avslo utvidet sikkerhet. Flyttet i nabolaget.

POLITIHUSET I OSLO (Nettavisen): Mulla Krekar nektet å flytte ut av Oslo til hemmelig adresse med ny identitet. Nå har han fått ny kommunal bolig i Grønlandsområdet.

Det fortalte politiet under en pressekonferanse fredag. Temaet var situasjonen etter attentatet han ble utsatt for natt til mandag 25. januar i år.

Les også: Skutt i Krekars hjem

Får ikke hemmelig adresse
Fungerende visepolitimester Johan Fredriksen fortalte at Krekar ikke ønsker å forsvinne inn i et beskyttelsesprogram.

- Politiet har tilbudt Krekar og hans familie å gå inn i et vitnebeskyttelsesprogram, men det har han takket nei til, sa Fredriksen under pressekonferansen.

Krekar skal ønske å fortsette livet i det miljøet han kjenner til på Grønland i Oslo.

Flytter internt i bydelen
Derimot har Krekar og familien flyttet fra sin nåværende bolig på Grønland, og inn i en kommunal boligblokk i nærheten. Denne adressen vil ikke være hemmelig, men politiet ber media om å ikke kringkaste denne adressen av hensyn til naboene og Krekar selv.

Fredriksen poengterte at beskyttelsen av Krekar vil bli enklere i den nye blokken, og at det kan bli aktuelt med flere flyttinger for Krekar i tiden fremover.

Ingen er siktet
Politiet har så langt ingen siktede i selve attentatsaken, og leder Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt sa at politiet jobber ut i fra flere teorier.

To personer er observert løpende fra bakgården til Krekars bolig i Heimdalsgata den kvelden attentatet skjedde. De to var mørkkledde, og løpp ut i Herslebsgate, der de satt seg inn i en mørk bil og kjørte inni Tøyengata mot Munch-museet.

Politiet har et ønske om å få mer informasjon om disse to.

Les: To menn i søkelyset

Det skal være funnet biologiske spor og fingeravtrykk på åstedet som en nå venter på analysesvar på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere