RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har Oslo-folk endret helt mening om dette

Barcoderekken i Bjørvika speiler seg i vannspeilet i Middelalderparken.
Barcoderekken i Bjørvika speiler seg i vannspeilet i Middelalderparken. Foto: Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
På åtte år har Oslo-befolkningens syn på høyhusbebyggelse i Bjørvika endret seg radikalt.

I 2006 skapte planene om Bjørvika-høyhus irritasjon og sterke protester. I en meningsmåling som Norsk Respons gjorde for Aftenposten Aften det året, kom det fram at sju av ti sa nei til Barcode-prosjektet. Kun én av ti støttet planene.

Nå, åtte år senere, er Barcode-byggene snart ferdig. Tre bygg gjenstår. En ny undersøkelse som Norsk Respons har utført for Aftenposten, viser at over 50 prosent av hovedstadens innbyggere liker den nye høyhusbebyggelsen.

19 prosent liker den svært godt. 31 prosent liker den ganske godt. 13 prosent sier de liker byggene ganske dårlig og kun 7 prosent sier de liker dem svært dårlig.

Undersøkelsen viser at mer enn en firedel av de spurte mener Barcode-byggene ser bedre ut enn det de hadde ventet da planene ble lagt. Kun 9 prosent svarer at byggene tar seg dårligere ut.

– Det er ofte sånn det blir når det lanseres slike planer. I 2006 ble dette beskrevet som høyhusbebyggelse. Da høres det mer dramatisk ut enn det i virkeligheten ble når byggene kommer inn i sine rette element. Det er nok det som har skjedd i forbindelse med Barcode, sier daglig leder Thore Gaard Olaussen i Norsk Respons.

Det høyeste av de tolv Barcode-byggene består av 17 etasjer og rager 67 meter over bakkeplan. Dette bygget er dermed 146 etasjer og 761 meter lavere enn verdens høyeste bygning Burj Khalifa i Dubai.

I Oslo er Oslo Plaza byens høyeste bygg på 117 meter, fulgt av Posthuset med sine 112 meter, altså betraktelig høyere enn noen av Barcode-bygningene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere