Gå til sidens hovedinnhold

Nå har pipen fra den tidligere FN-ambassadøren fått en helt annen lyd: - Derfor trenger vi Donald Trump

Tidligere president Donald Trump hylles av tidligere FN-ambassadør.

NEW YORK (Nettavisen): Den tidligere FN-ambassadør og republikaner Nikki Haley er en av de heteste presidentkandidatene i partiet, men sier hun ikke vil gå for jobben med mindre hun har konsultert med Donald Trump først.

Les også: - Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

- Ville fortalt Trump om mine planer

- I begynnelsen av 2023, om jeg skulle bestemme meg for at det er en plass til meg, og om jeg skulle bestemme meg for hvorvidt det finnes grunn til å bevege på meg, så ville jeg tatt opp telefonen og tatt et møte med presidenten (Trump). Jeg ville fortalt ham om mine planer. Og så ville satt oss ned og jobbet med det sammen, sier hun i et intervju med Wall Street Journal.

Les også: Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

Nikki Haley var Donald Trumps tidligere FN-ambassadør og utsending fra 2017 til 2018, og er blant navnene som nevnes når partiet skal velge sin neste presidentkandidat, sammen med blant annet Florida-guvernør Ron DeSantis. I tillegg til Donald Trump, selvsagt.

Les også: Republikanerne åpner for å heve gjeldstaket i USA

Les også

«Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

Har vært kritisk til Trump

Men i motsetning til DeSantis, har Nikki Haley vært en kritisk stemme internt i partiet når det gjelder Trump. Så sent som i februar sa Haley at Donald Trump ikke kunne bli president igjen.

Les også: Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

– Han kommer ikke til å stille til valg på føderale embeter igjen, sa Haley i et intervju med Politico i februar i år, der hun også kritiserte Trump for hans rolle under kongresstormingen 6. januar.

Les også

- Dette er mareritt-scenariet om Trump skulle bli president igjen i 2025

- Han sviktet oss, sa Haley til Politico.

- Vi trenger Trump

Nå har pipen derimot fått en annen lyd.

- Vi trenger ham i det republikanske partiet. Jeg ønsker ikke at vi går tilbake til dagene før Trump, sier hun til Wall Street Journal.

Les også: «Koronapanikken»: - Hele greia var Ivanka Trumps idé

Haley, som tidligere har vært guvernør i Sør-Carolina, fremhever verdien Trump kan ha for partiet i forbindelse med mellomvalget neste år.

- Han har evnen til å få valgt inn sterke personer, og han har egenskapen med å kunne holde på ballen, og jeg håper han fortsetter å gjøre det, sier hun til avisen.

Les også

Trump: - Jeg kommer til å knuse ham slik jeg knuser alle andre

Nikki Haley sier også til Wall Street Journal at hun mener det foregikk valgjuks i forbindelse med presidentvalget i 2020, til tross for at USAs justisdepartement ikke har avdekket bevis for omfattende valgfusk.

- Det var juks i forbindelse med valget, men jeg tror ikke tallene var så store at de påvirket valget i feil retning, sier Nikki Haley.

Trump: - Hun kjenner velgerne

Trump er naturlig nok godt informert om Haleys tidligere kritiske uttalelser om ham, og sa følgende til Vanity Fair for noen uker siden.

Les også

Melania skal ha fått nok: - Det er over, og det er det

- Vel, hver gang hun kritiserer meg, så trekker hun tilbake kritikken omtrent 15 minutter senere. Om jeg skulle gjette, så kjenner hun kjernevelgerne våre godt, sier Trump.

Trump: - Vil knuse alle

I et intervju med Yahoo Finance forteller en selvsikker Donald Trump at han kommer til å knuse all motstand om han velger å stille stille til presidentvalget i 2024.

- Hvis jeg møter ham, så kommer jeg til å knuse ham slik jeg knuser alle andre, sier Trump til Yahoo.

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

Svaret kommer på et direkte spørsmål på om Trump tror han kommer til å slå Florida-guvernøren og republikaneren Ron DeSantis om han stiller som presidentkandidat for partiet.

Donald Trump tror derimot ikke det kommer til å ende opp med noen konkurranse mellom ham og DeSantis.

- Jeg tror ikke vi kommer til å møtes. Jeg tror de fleste kommer til å hoppe av, og jeg tror at han kommer til å hoppe av, sier Trump til Yahoo News.

Les også: Avslører: - Derfor havnet Donald Trump på sykehus