RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Johan Nilsson (NTB scanpix)

Nå har stormen nådd Gøteborg

Sist oppdatert:
Politiet har bedt folk holde seg inne.

Stormen «Simone» herjet sørlige deler av Sverige mandag kveld.

- Når jeg kom hjem hadde 25-30 meter av taket blåst av, sier Mattias Asp (29) fra Helsingborg til Aftonbladet .

Over 80.000 husstander var uten strøm mandag kveld, det var stans i togtrafikken og ble meldt om skader på hus.

- Det flyr rundt ting hele tiden, sier Asp.

Klokken 19.23 blåste det full orkan i Halmstad. Ved 21.30-tiden meldte avisen at stormen hadde nådd Gøteborg.

Politiet har bedt folk om å holde seg innendørs på grunn av stormen.

Ferje gikk på grunn
Stena Lines passasjerferje Stena Alegra har gått på grunn utenfor den sørsvenske byen Karlskrona. Det er flere ansatte, men ingen passasjerer om bord.

- 33 besetningsmedlemmer er om bord, men for dem er situasjonen rolig. Dette er ingen akuttsituasjon, sier Jennie Allard, vakthavende befal ved den svenske kystvakten.

Ferja drev på grunn etter at den slet seg fra ankeret. En båt, spesialisert på nødsleping, er på vei til stedet. Det er imidlertid ventet å ta litt tid før situasjonen er løst, med tanke på det voldsomme uværet som preger Sør-Sverige.

Kystvakten skal også forsikre seg om at det ikke lekker noe olje ut fra ferja, noe det så langt ikke ser ut til å ha gjort, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Stockholm før midnatt
Stormen vil nå Stockholm før midnatt, skriver Expressen.

- Det kan blåse opp mot storm selv i Stockholm, sier meteorolog Cecilie Villanger til avisen.

En død da husgavl raste
Folk i store deler av Danmark stengte dørene og håpet på det beste da den verste stormen på flere år rammet landet mandag. Flygende takstein og trær som knakk gjorde det livsfarlig å bevege seg ute.

En mann ble mandag ettermiddag stormens første dødsoffer i Danmark, idet en husgavl raste ut på Gilleleje Havn nord på Sjælland, melder Ritzau. Både i København, andre deler av Sjælland, Fyn, sørlige Jylland og Lolland-Falster ba politiet innbyggerne om å holde seg inne. All unødig ferdsel ble frarådet.

I Haderslev sør på Jylland ble en kvinne alvorlig skadd da et tak raste sammen, og på Fyn fikk åtte personer alvorlige skader, i tillegg til at 70 fikk behandling for mindre skader.

På Københavns lufthavn var vinden en stund så kraftig at hele flyplassen måtte stenges. Det var vanskelig å få trapper ut til flyene, og flere passasjerer ble derfor sittende innesperret. Om lag 1.000 passasjerer og 50 fly ble rammet av stormen.

Også i Oslo og Bergen har uværet ført til at enkelte flyavganger ble innstilt, men ettersom Norge slipper unna det verste uværet, går mesteparten av flytrafikken som normalt.

Flere døde i Europa
Mandag ble det også meldt at en rekke personer var omkommet i andre vesteuropeiske land, fire av dem i Storbritannia, to i Tyskland, én i Nederland og én i Frankrike.

Flere mistet livet som følge av at de ble truffet av trær. Blant dem var en kvinne som var ute og gikk langs kanalene i Amsterdam og ei 17 år gammel jente i Storbritannia som døde da et tre falt over campingvogna hun lå og sov i.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere