Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan alle Oslo-beboere over 18 år få oppfriskningsdose

Alle innbyggere mellom 18-44 år kan nå få oppfriskningsdose på Stovner vaksinesenter.

Fra og med torsdag 6. januar kan alle mellom 18-44 år møte opp for oppfriskningsdose ved vaksinesenteret på Stovner. Tilbudet om drop-in gjelder alle innbyggere i denne aldersgruppen, uavhengig av bostedsbydel.

– Vaksinen er fremdeles veien ut av pandemien, og ved å takke ja til oppfriskningsdosen bidrar du til å beskytte deg selv og andre. Jeg er veldig glad for at vi nå kan åpne drop-in tilbudet for enda flere, og håper det gjør at nye og gamle kommer innom og tar vaksinen. Ellers er vi i gang med timeinnkalling av alle over 18 år for oppfriskningsdose, og jobber oss fortløpende nedover i aldersgruppene, forteller byråd for eldre, helse og innbyggertjenester, Robert Steen.

Bydel Stovner har god kapasitet på vaksinesenteret, opplyser Steen.

Ingen garanti

I ukene fremover vil også tilbudet utvides til de øvrige vaksinesentrene i Oslo. Drop-in for oppfriskningsdose på de øvrige vaksinesentrene gjelder foreløpig kun de over 65 år, risikogrupper over 18 år, gravide, utvekslingsstudenter og helsepersonell.

Er man mellom 18 og 44 år og allerede har fått innkalling til oppfriskningsdose, er det anbefalt at man beholder timen sin. Det skal gå minst 4,5 måneder (20 uker) mellom andre og tredje dose.

– I Oslo kommune er vi opptatt av høy progresjon på vaksinering. Vi håper og tror at dette tilleggs-tilbudet vil bidra til at befolkningen som ønsker det får mulighet for å ta vaksinen noe tidligere, enn å måtte vente på å bli innkalt i sin aldersgruppe, forteller leder av vaksineprogrammet i Oslo kommune, Tina Arnesen.

Innbyggere som møter på drop-in vil ikke være garantert å få vaksine ved oppmøte, da det avhenger av ledig kapasitet ved senteret. Ventetid vil måtte påberegnes. Husk munnbind ved oppmøte, og holde god avstand i kø, oppfordrer kommunen.

Ny smitterekord

Det er registrert 1.771 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 785 flere enn samme dag forrige uke, og 738 flere enn mandag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 876 smittede per dag.

Smittetoppen i Oslo var 14. desember 2021 med 1.194 tilfeller på ett døgn.

Smittetallene er høyest i Bjerke bydel. Her er det et smittetrykk på 2.205 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Grorud og Søndre Nordstrand bydel med henholdsvis 2.194 og 2.146.

Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Nordstrand og Ullern.

Til sammen er 102.442 Oslo-borgere registrert smittet siden mars 2020.