*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan alpinsesongen starte: Varsler snø over 100-400 meter

Et lavtrykk bringer inn snø i deler av Sør-Norge til helga. Til uka kommer mye av nedbøren «ferdig måka».

15.11.19 13:30

OSLO (Nettavisen): Mange alpinanlegg har forberedt seg og starter skisesongen denne helga, og Meteorologisk institutt varsler påfyll av ekte snø i deler av landet. Et lavtrykk er ventet inn over Sør-Norge til helga, og det vil gi snø i områder over 100-400 meter, skriver meteorologene på Twitter.

Neste uke vil lavtrykk dominere værbildet i stort sett hele landet.

- Det betyr mye gråvær og nedbør, aller mest i Sør-Norge. Det blir også litt midlere, så en del av nedbøren kommer nok ferdig måka, heter det i en melding om hva som er i vente etter helga.

Sjekk ditt værvarsel på yr.no

Nettstedet Fnugg melder om en rekke alpinanlegg som allerede har åpnet, blant dem Varingskollen, Beitostølen skiheiser, Norefjell skisenter, Skistar Trysil, Uvdal skisenter, Tromsø alpinpark og Tusen skiheiser.

Anlegg som åpner snart er Gausta skisenter, Ål skisenter, Hafjell alpinsenter, Skeikampen skisenter, Skistar Hemsedal, Rauland, SkiGeilo og Strandafjellet.

På nettstedet senorge.no kan du gå inn og sjekke snødybden på et observasjonskart. Kartet oppdateres flere ganger i løpet av dagen.

Klikk på bildet for å forstørre. Meteorologene venter et lavtrykk med snø inn over Sør-Norge til helgen.

LAVTRYKK: Meteorologene venter et lavtrykk med snø inn over Sør-Norge til helgen. Foto: Faksimile (Meteorologisk institutt/Yr)

Se de siste Twitter-meldingene fra Meteorologisk institutt:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.