*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du drikke fra begge sider

Foto: Tom Gustavsen (rb.no)

Med tappekran på begge sider av pappvinen er Scott Casban fra Lillestrøm først i Norge.

22.05.12 21:08

- Nå har vi seks måneder på oss til å overbevise markedet om dette nye konseptets fortreffelighet. Vi oppfatter mottakelsen så langt som god, sier Scott Casban, ifølge rb.no

Den nye vinkartongen inneholder to forskjellige viner, halvannen liter av hver og har fått innpass på Vinmonopolet.

- Folk liker forskjellig vin. Da er dette løsningen. Og så er det jo en veldig praktisk løsning på hyttetur. Halvannen liter av to viner kan være bedre enn tre liter av en og samme vin. Vi ser også på dette som en måte å kunne lære nordmenn enda litt mer om vin. Den ene delen av boksen kan inneholde en velkjent vin, mens man kan få en nye vinopplevelse på den andre siden, sier Scott.

Ballett og vin
Casban er egentlig profesjonell ballettdanser ved Den Norske Opera og ballett i Oslo, men har siden 2006 drevet vinimportselskapet SR wine imports DA på si, sammen med dansekollega Richard Suttie.

Selskapet importerer både til Vinmonopolet og restauranter. og har som mål å ha viner av høy kvalitet, gjerne fra mindre kjente produsenter, i sortimentet sitt.

- De fleste av vinene våre er fra den «nye» vinverden, det vil si fra land som Australia, New Zealand og California. Vi legger også vekt på at vinen kommer fra ren og organisk produksjon. Vi har 20 viner i sortimentet til Vinmonopolet, og blant restaurantene vi leverer til er Bølgen og Moi og Statholdergaarden, forteller Casban.

Dersom testsalget av tovinskartongen går bra, og Vinmonopolet tar den inn i sitt ordinære utvalg, kan det åpne nye muligheter.

Tøft marked
- Vi har lagt planer for flere vinsammensetninger enn den vi bruker nå i lanseringen, sier Casban.

SR Wine imports selger rundt 55.000 liter vin i året, og Casban synes det er spennende å jobbe mot et marked han oppfatter som svært kompetent.

- Nordmenn vet egentlig ganske mye om vin. Markedet er tøft, og man må kunne tilby noe nytt for å lykkes. Vi har doblet salget vårt hvert år siden oppstarten, men siden dette er en virksomhet vi driver ved siden av våre ordinære jobb har vi begrenset tid å bruke på dette. Når jeg pensjoneres som ballettdanser om tre år håper jeg å kunne drive vinimport på heltid.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.