*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du forhåndsstemme!

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Tilbudet gjelder landet rundt.

12.08.11 10:45

Kommune- og fylkestingsvalget er mandag 12. september, men hvis du har bestemt deg, kan du allerede i dag avgi din verdifulle stemme.

I perioden fra 10. august til 9. september er det nemlig forhåndsvalg over hele landet.

Valgkampen utsatt
De tragiske terroraksjonene ved regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli, hvor 77 mennesker ble drept, har gjort at politikerne har utsatt årets valgkampstart til lørdag 13. august.

Samtidig har statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og andre ledende politikere kommet med appell til hele befolkningen om å bruke stemmeretten, nettopp for å vise terrorsiktede og eventuelle medhjelpere, at demokratiet skal seire.

- Bruk stemmeretten
Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete benyttet anledningen til å stemme samme dag som forhåndsvalget startet. Navarsete avga sin stemme i Lærdal rådhus.

- Hendelsene 22. juli var et angrep på Norges demokrati. Deltakelse i valget er viktig for å støtte opp om demokratiet og de verdiene vi alle ønsker å verne om. Jeg vil derfor oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin, sier Navarsete.

Her kan du stemme i Oslo
I Oslo kan velgerne forhåndsstemme i 23 lokaler, inkludert Østbanehallen/Oslo S og Rådhuset. Der åpner valglokalene klokken 10.

På selve valgdagen 12. september og søndag 11. september er det i Oslo 111 valglokaler. Husk gyldig legitimasjon når du skal stemme, og ta gjerne med valgkortet.

Her kan du lese mer om valget i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.