*Nettavisen* Nyheter.

Nå kan du gjøre harrykuppet

Nordby shoppingsenter ved svinesund. Foto: Sigurdsøn, Bjørn (Scanpix)

Shoppingsentrene på svensk side av grensa jubler over at Riksbanken har senket den svenske renta med ett prosentpoeng.

12.02.09 11:46

Som en følge av rentenedsettelsen svekket den svenske krona seg med 3,4 prosent i forhold til norske kroner onsdag. Nå får koster 100 svenske kroner bare 80 norske. Det betyr at det blir enda billigere for nordmenn å handle over grensen.

- Dette er julaften for oss. Alle er vel glade i å gjøre en god handel. Og det har aldri vært billigere for nordmenn å handle i Sverige. Dette kommer på toppen av de økte brusavgiftene i Norge, samt dyrere norske varer etter landbruksoppgjøret, sier senterleder Ståle Løvheim ved Nordby shoppingsenter til Nettavisen.

Shoppingsentret ligger på svensk side av Svinesund.

Været!
Han kan fortelle at omsetningen til nå i år ligger akkurat på budsjett - og er lik fjoråret.

- Det er to ting som påvirker svenskehandelen. Det ene er lav kurs på svenske kroner. Det andre er været. Folk setter seg rett og slett ikke i bilen og kjører ti- tolv mil fra Oslo for å handle i Sverige når det er dårlig vær. Og nå har det vært mye dårlig vær.

- Været kan vi ikke gjøre noe med. Men i et normalt år ville vi trolig hatt mindre omsetning enn det som har vært til nå i år. Bare vi kommer oss gjennom vinteren nå, så blir det veldig bra her hos oss, fastslår han.

Han vil ikke spekulere for mye på hvordan finanskrisen kommer til å endre handelsmønsteret.

Handler billig
- Det er vanskelig å si. Krisen her har jo ikke kommet ennå. Og dessuten må vi jo fastslå at vi nordmenn har det særdeles godt som vi har det nå.

- Men skulle vi ende opp med trangere tider, så vil vel det medføre at folk i enda større grad vil handle der det er billig. Så det er en fordel for oss, sier Løvheim til Nettavisen.

90 prosent av kundene på Nordby er nordmenn. Sentret står foran en større utvidelse på 35.000 kvadratmeter, der det kommer 50 nye butikker. Det medfører at sentret budsjetterer med en omsetning på 2,5 milliarder kroner.

- I fjor økte vi omsetningen fra 1,9 milliarder til 2,1 milliarder kroner. Så vi venter en kraftig økning i år også, forteller Ståle Løvheim til Nettavisen.

Sjekk valutakursen her

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag