Nå kan du kjøpe flyturen med mobilen

Norwegian er det første flyselskapet i verden som satser på billettsalg via SMS. Også i innsjekkingsskranken kan du bruke mobilen som billett.

Norwegian tilbyr billettsalg via mobilen i samarbeid med mobiloperatøren Telenor.

Ekspertene har i lang tid spådd at mobiltelefonen blir stadig viktigere som lommebok for folk flest. I dag kan du kjøpe både kinobilletter og snacks via mobilen. Norwegian er først ute med å tilby flybilletter.

- Dette er spennende bruk av teknologi som vil gjøre billettbooking og innsjekking mye enklere for folk flest og kostnadene for folk flest lave, sier Markedsdirektør Carl Størmer i Norwegian.

Ved hjelp av tekstmeldinger skal du raskt kunne finne fram til den flyturen du er på jakt etter. Bestilling og betaling skjer også via mobilen, og kvitteringen man får som tekstmelding brukes som billett ved innsjekking.

Størner tviler på at billettsalg via SMS kommer til å ta av med det første, men synes det er hyggelig å være tidlig ute. Telenor Mobil roser Norwegian for initiativet.

- Norwegian er kreative og initiativrike når de ser mulighetene som bokstavlig talt ligger og venter i lommen på de fleste nordmenn, sier administrerende direktør Ingvild Myhre i Telenor Mobil.

- Å kjøpe en flyreise blir nå like enkelt som å kjøpe en kinobillett. At det er kjøp av nettopp reiser det her dreier seg om, understreker den viktigste egenskapen ved MobilHandel - nemlig at man kan handle uavhengig av tid og sted, tilføyer hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.