Det er neppe noen domenenavn som har en mer brokete historie enn nettopp sex.com, domenet som ble registrert i 1994 av Gary Kremen, for så rett og slett å bli stjålet av Stephen Cohen året etter.

Fem år skulle gå, etter en rekke rettsrunder, før Kremen fikk sitt verdifulle domenenavn tilbake. Cohen ble på sin side idømt å betale over 400 millioner kroner i erstatning, og rømte til Mexico - der han senere ble pågrepet.

Les også: Sex.com solgt for 94 millioner

I 2006 ble domenet solgt for det som antas å være 14 millioner dollar, 94 millioner kroner etter den tidens kurs, til et internettselskap som hadde store planer om å tjene mye penger på domenet. Ifølge ryktene dro nemlig domenenavnet inn 15.000 dollar i reklameinntekter hver eneste dag på det meste.

Men tidene har forandret seg, og inntektene på domenenavnet har åpenbart ikke vært så bra som de nye eierne Escom hadde håpet på. De har nemlig ikke klart å betale sin gjeld til DOM Partners LLC, som støttet oppkjøpet av domenenavnet i 2006. Derfor har DOM Partners tatt pant i domenet, og selger det nå på auksjon i neste uke, melder Reuters.

Budgivningen på domenet begynner på én million dollar, og det er ikke utenkelig at Sex.com kan bli tidenes dyreste domenenavn. Uoffisielt innehar domenet allerede denne posisjonen, men siden salgssummen aldri har blitt bekreftet, er det ingen som vet.

Tidligere har andre generiske domenenavn blitt solgt for enorme summer, til tross for at Google trolig er de fleste nettsurferes venn i søken etter nye ting. Fund.com ble for to år siden solgt for 9.999.950 dollar, mens Porn.com ble solgt i 2007 for 9,5 millioner dollar.

Business.com ble solgt på høyden av dot.com-bølgen i 1999 for 7,5 millioner dollar - og det hyggelige domenenavnet Diamonds.com ble solgt for noen år tilbake for 7,5 millioner dollar.

Om Sex.com nå inntar den offisielle førsteplassen får vi svaret på i neste uke.

PS! Det dyreste .no-domenet som er solgt i Norge er ifølge Domenebloggen.no NAV.no som ble solgt til, vel NAV, for 4,3 millioner kroner.