RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du koble iPhone og iPad til flatskjemen

Digital AV Adapter er egentlig tilbehør til iPad 2, men skal også virke med den originale iPaden, iPhone og iPod.
Digital AV Adapter er egentlig tilbehør til iPad 2, men skal også virke med den originale iPaden, iPhone og iPod. (Foto: Apple)
Sist oppdatert:
Spill av HD-film på TV-en med Apples HDMI-adapter.

[Teknofil.no]: I forbindelse med Apples lansering av iPad 2, annonserte selskapet også en HDMI-adapter som gjør det mulig å koble iPhone, iPad og iPod til HDTV-en. Produktet heter Digital AV Adapter og det vil være første gang man kan koble Apples enheter til en flatskjerm på denne måten.

Digital AV Adapter er egentlig tilbehør til iPad 2, men skal også virke med den originale iPaden – i tillegg til nevnte iPhone- og iPod-enheter. Man kan med andre ord se innholdet på de små Apple-produktene på større flatskjermer eller via projektorer.

Nye muligheter

Adapteren passer godt til det private markedet – man kan for eksempel se film fra diverse nettbaserte streamingtjenester på HDTV-en, eller få enkel tilgang til YouTube i stort format. Nettspill som Angry Birds vil også kunne nytes i større format enn tidligere.

Digital AV Adapter er i tillegg rettet mot det forretningsmessige markedet. Man kan for eksempel føre en presentasjon på et bedriftsmøte via presentasjonsprogrammer som Keynote på en iPad hvis den er koblet til en projektor. En separat HDMI-kabel er påkrevd for å koble iOS-enheter til ønsket HDMI-inngang.

Filmavspilling i 720p

 

iPad 2 støtter visning i Full HD 1080p, men filmavspilling er begrenset til maksimalt 720p. Andre iOS-enheter som iPhone 4, iPod Touch og den første iPaden støtter alle maksimal oppløsning på 720p med den nye adapteren.

Apples Digital AV Adapter har en pris på 39 dollar i USA – cirka 220 kroner – og er ventet å bli sluppet sammen med iPad 2 i løpet av 2. kvartal 2011.

(Kilde: FlatpanelsDK)

Les også: iPad 2 er lansert

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere