RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du mobilsurfe kjappere

(Nokia)
Sist oppdatert:
Kjapp internett-surfing på mobilen er en realitet, etter at Telenor har lansert den etterlengtede Edge-standarden. Men tilbudet gjelder ikke for alle.

Telenor bestemte seg før sommeren for å oppgradere GSM-nettet med den såkalte Edge-teknologien. Samtlige av selskapets kunder har allerede fått sitt abonnement oppgradert, og har dermed tilgang til raskere og bedre mobiltjenester.

EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) er en teknologi som øker kapasiteten, hever kvaliteten og tillater bruk av avanserte tjenester over det nåværende GSM-nettet. Edge er en oppgradering av dagens system for dataoverføring i GSM-nettet.

Overføringshastigheten i EDGE er vesentlig raskere enn det som er mulig med GPRS-teknologien, og kan ved perfekte forhold komme opp i mellom 100 og 200 kbit/s.

Neste år
- Arbeidet med oppgraderingen er i dag kommet så langt at vi kan gi kundene våre en forsmak på de kommende 3G-tjenestene. Kundene vil dermed oppleve at det går raskere når de bruker mobilen til annet enn å snakke og sende tekstmeldinger. Ambisjonen vår er at hele GSM-nettet skal være oppgradert i løpet av neste år, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, ansvarlig for Telenor i det norske markedet.

I dag er mobilnettet helt eller delvis oppgradert i Oslo, Trondheim, Bergen, Tromsø, Kristiansand, Stavanger, Mo i Rana, Stjørdal, Malvik, Fredrikstad og Sarpsborg.

Må ha mobil
I løpet av den nærmeste tiden vil landets 35 største byer og tettsteder ha tilgang på Edge. Et oppdatert dekningskart vil om kort tid være tilgjengelig på Telenor Mobils internettsider, telenormobil.no.

Edge er en teknisk oppgradering av det eksisterende GSM-nettet. For folk flest vil dette innebære at dagens tjenester vil gå raskere, samtidig som det åpner for nye tjenester. For bedriftsmarkedet betyr det at det vil bli enklere og raskere å arbeide utenfor kontoret.

Alle Telenor Mobils kunder vil få tilgang til Edge dersom de har en mobiltelefon som støtter denne standarden, og de befinner seg innenfor et område der GSM-nettet er oppgradert.

Du behøver ikke å foreta deg noe for å få denne tilgangen, og det vil heller ikke koste noe ekstra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere