RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(CBB Mobil)

Nå kan du ta kjæresten på senga

Sist oppdatert:
Et dansk mobilselskap har lansert en tjeneste hvor du enkelt kan gjøre opptak av telefonsamtaler, uten å varsle den du snakker med. Metoden er lovlig også her hjemme.

Den danske mobiloperatøren CBB Mobil tilbyr en metode for å gjøre det svært enkelt å ta opp mobilsamtaler, og tjenesten skal lanseres i løpet av de neste to ukene.

Får utskrift
Selskapets 200.000 kunder trenger bare å ringe til en spesiell telefonsvarer, trykke på 8-tasten og ringe opp hvem de vil som normalt.

Når samtalen er avsluttet, får de opptaket sendt som vedlegg i en e-post, uten at den som blir ringt opp, får vite at et opptak er gjort.

Det åpner for mange nye muligheter for hevnaksjoner fra forsmådde kjærester og practical jokes på internett, men også for nyttig dokumentasjon av muntlig inngåtte avtaler.

Helt lovlig
Også her på berget er det lov å ta opp en samtale du selv deltar i, uten å opplyse den andre parten om at de blir tatt opp på bånd.

- Selvfølgelig kan tjenesten misbrukes av noen av våre kunder, med det er ikke noe vi kan ta høyde for, sier administrerende direktør Teddy Pedersen i CBB Mobil til TV 2 Nettavisen.

Direktør i Datatilsynet, Georg Apenes, sier en slik tjeneste vil være lovlig også i Norge, men han er ikke begeistret.

- Om det ikke er ulovlig, så er det i alle fall usmakelig. Det kan ikke være nødvendig for folk å ta opp vanlige samtaler med kona, kjæresten eller arbeidsgiveren, sier han.

Den nye tjenesten innbyr også til hevnaksjoner eller pek mot enkeltpersoner ved å legge ut lydfilene av en personlig samtale på internett. Føler du deg fristet til å bedrive slikt, tråkker du godt over lovens grenser.

- Hvis dette er private samtaler som brettes ut på internett, begår du ikke bare en ufinhet, men det er også et brudd på personvernloven.

Ikke bekymret
Teddy Pedersen lar seg ikke bekymre av de etiske dilemmaene, og tror tjenesten blir en stor suksess. CBB Mobile er et datterselskap av den danske teleoperatøren Sonofon, som igjen er eid av norske Telenor.

- Tror du Telenor har planer om å lansere en liknende tjeneste her i Norge?

- Det håper jeg, for det er en god tjeneste. Jeg har tidligere jobbet i Oslo sammen med Telenor innen et annet område, og husker dem som meget innovative, sier Teddy Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere