Nå kan til og med mormor bade!

Foto: (Oslo Kommune)

Det magiske 20-tallet er nådd på flere strender. Badetempen begynner å bli en sommer verdig.

05.07.10 14:14

Oslo kommune sjekker hver eneste dag badetemperaturen i 23 ulike badevann i Oslo-området.

I 7-8 tiden var det Ulsrudvann på Ulsrud som stakk av med det varmeste trofeet. Klokken 07.02 målte gradestokken 21 plussgrader. Gode tall for enhver badenymf, samt mødre, og bestemødre som nekter å duppe tåa utti før to-tallet har en null bak seg.

Hakk i hæl følger Solvikbukta på Malmøy, Skraperudtjern og Nøklevann, samtlige med komfortable 20 grader. Absolutt godkjent.

Her er det kaldest
Nederst på dagens temperaturliste finner vi Kapteinsputten, Katten og Bogstadvannet. Disse kan skryte på seg (eller ikke) stusslige 17 grader. Med andre ord. Ikke optimale forhold for «a mor».

Sjekk hele temperaturlisten her.

Oslos strandhovedåre Huk ble målt klokken 07.42, og gikk nesten opp til 20-tallet, men kastet inn håndkleet da 19 var nådd. Likevel. Strålende sol ute vil nok trekke barn, ungdommer, voksne og familier til Huk denne mandagen.

Østlandet er seierherre
- God dag. Du snakker med Stig Arild Fagerli i Storm Weather Center.

- Hei sann! Hva kan du fortelle om været denne uken?

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her.

- Jeg sitter i Bergen, og her er det grått og trist dessverre. Solmessig stikker Østlandet av med seieren denne uken. Kanskje ikke overraskende?

Meteorologen Fagerli serverer værbildet ovenfor Nettavisen. I korte trekk blir det varierende i Vest og i Nord. Skiftende skydekke. Store sjanser for perioder med nedbør.

- Sør- og Østlandet vil stort sett få stabilt vær og opphold, men på torsdagen kan det komme litt etterlengtet nedbør også her. Det er positivt med tanke på brannfare i skog og mark. Det begynner bli veldig tørt nå, påpeker han.

Bra mot helgen
Fredagen ser bra ut for hele landet. Det er en liten sjans for at nordlige deler av Østlandet kan få nedbør utover ettermiddagen, men Fagerlig tør ikke satse penger på det.

- Men samlet sett er nok fredagen dagen å satse på for landet sådan.

- Totalt sett blir det bedring i være for hele landet utover uka. Østlandet vinner som sagt, mens vestlendingene er litt mer uheldig, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.