RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Teknofil.no)

Nå kommer 3D til Playstation

Sist oppdatert:
Har du en Playstation 3 kan du oppdatere den til 3D-spiller gratis.

[Teknofil.no]: De aller fleste av oss må kjøpe en ny videospiller om vi skal få oppleve 3D. Men har du en Playstation 3 stående i stua, vil den kunne oppgraderes med en enkel programvareoppdatering.

– Playstation 3-brukere verden over vil bare trenge å oppgradere systemprogramvaren via nettet, uten noen merkostnad, sier visepresident for utvikling ved Sony, Nainan Shad.

Etter oppdateringen vil maskinen kunne kjøre 3D-spill. I tillegg må du ha en TV som støtter 3D-bilder og anskaffe briller og nye kabler før du kan få opplevelsen.

Konsollen kan for tiden kjøpes i norske butikker for rett over to tusen kroner. Her kjøper du Playstation 3 billigst.

De første Playstation-eierne som får gleden av oppdateringen er - typisk nok - Japan. Oppdateringen vil rulles ut på japanske konsoller 12. juni, mens europeiske og amerikanske konsoller vil følge kort tid senere. 

De første spillene som vil komme i 3D-utgave er Wipeout HD, MotorStorm og de japanske titlene Starstrike HD og Mr. Pain. Det vil også satses tungt på 3D i den kommende stortittelen Killzone 3.

Sony tror at spill vil ha mer utbytte av 3D enn film, og tar bilspill som et godt eksempel.

– Når du kikker ut av cockpiten i en racingbil er det vanskelig å anslå når svingen kommer, siden du sitter lavt og kjører på en flat bane. 3D forandrer på det. Her er jeg, der er slutten av bilen, der er slutten av veien, forklarer PR-ansvarlig David Wilson til PS Extreme.

Filmerkommer senere
Støtte for 3D-filmer på Blu-Ray vil ikke komme før i en oppdatering mot slutten av året ifølge ShackNews.

Sony avslørte planene sine allerede i september i fjor, og håper at 3D-oppgraderingen er det som skal til for å ta ledelsen tilbake i konsollmarkedet. Per dags dato finnes det 30 millioner Playstation 3 på verdensbasis som kan få 3D-muligheten aktivert.

Lyst å vite mer? Les vår guide:
Slik får du 3D-film i stua

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere