Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer det mer snø - opp mot 20 centimeter

Slik blir helgeværet i Norge.

Hele Sør-Norge har hatt lave temperaturer i det siste, men for Bergen og store deler av Vestlandet har ikke dette resultert i store snømengder så langt:

– Hele Sør-Norge har jo hatt mye kaldt og fint vær i det siste. Til helgen så kommer det inn et nedbørsområde, sammen med ganske mye vind i tillegg. Selv om temperaturene stiger litt så er det nok fortsatt så kaldt at nedbøren kommer som snø, sier Storm-meteorolog Ina Ynnesdal til Nettavisen.

Yr er helt enige, og har sendt ut gult farevarsel om snø i Vestland fylke i helgen. Lokalt kan det komme opp mot 20 centimeter i løpet av et døgn.

Blir snøen liggende?

Nedbørsfeltet vil komme innover kysten lørdag formiddag.

– Det er først og fremst Vestlandet som vil få dette, men vi vil nok få det innover Trøndelag også etter hvert. Det vil også komme litt spredt snø på Østlandet, i hvert fall i de nordlige delene lørdag kveld.

I Bergen er det bart nå, sier meteorologen, bortsett fra litt rimfrost her og der. Om snøen blir liggende etter helgen er ikke godt å si foreløpig:

– Det er store sprik i temperaturprognosene. Kanskje det ikke blir liggende i sentrum, men du skal ikke så veldig langt opp på Fløyen eller Ulriken før snøen blir liggende. Det blir ikke kjempemildt søndag eller mandag, slår meteorologen fast.

Lite nedbør i øst

Bortsett fra nordlige deler av Østlandet blir ikke denne landsdelen så hardt rammet av nedbøren. Yr spår for eksempel bare 2,2 mm nedbør i Oslo i løpet av hele helgen.

Vinden som rammer Vestlandet vil tilta i styrke lengre nord:

– Det er snakk om ganske kraftig vind nær Stad og på kysten i Møre og Romsdal, her kan vinden komme opp i liten storm lørdag ettermiddag og kveld, sier Ynnesdal.

Trøndelag og Nord-Norge

– For Trøndelag og videre nordover starter lørdagen ganske bra, men etter hvert øker vinden på også her, også skyer det til utover dagen, i både Trøndelag, Nordland og etter hvert Troms. Finnmark får litt skiftende skydekke. Både Trøndelag og de sørlige delene av Nordland vil få snø, sier Ynnesdal.

– Søndag så er det så kraftig fralandsvind at det ikke blir så mye nedbør da. Nordland får nok litt snø, mens Troms og Finnmark vil få skiftende skydekke og stort sett oppholdsvær, avslutter Ynnesdal.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året

Kommentarer til denne saken