Nå kommer drittværet

KLISSVÅTT: Det kommer mye regn de nærmeste dagene. Her fra en fotballturnering i Østfold.

KLISSVÅTT: Det kommer mye regn de nærmeste dagene. Her fra en fotballturnering i Østfold. Foto: Mats Grimsæth (ØSTLANDS-POSTEN)

Den neste uka er det best å utstyre seg med paraply, regntøy og støvler.

Det er allerede ganske dårlig vær i store deler av landet, med regnbyger og grått vær. Denne værtypen ser det ut som vi må forholde oss til i store deler av neste uke også.

Lørdag morgen og formiddag har det i tillegg til kraftige regnskyll også vært lyn og torden, på Østlandet, og særlig i Østfold og Vestfold.

- Vi har et lavtrykkssystem som ligger over Norge og Skandinavia. Dette gir nedbør i store deler av landet, forteller vakthavende meteorolog Solbjørg Apeland i StormGeo til Nettavisen.

Regn og mer regn
Regn og vind er altså det vi må forholde oss til fremover.

Sjekk hvordan været blir der du er her

- På søndag vil regnværet fortsette. Nordland får mest regn i Nord-Norge, mens været i Midt-Norge også vil være preget av regnbyger og halvskyet vær. På Østlandet blir det lett regn og regnbyger, fortsetter hun.

Vindfullt
Det vil også bli en del vind flere steder.

- På Rogalandskysten kan det blåse opp i stiv kuling, den vil bevege seg opp mot Sognefjorden. Nord får nordøstlig til østlig kuling i Tromsø og kysten av Sørlandet og ytre Oslofjord vil få vind opp i liten kuling, sier meteorologen videre.

Bedre mot helga
I Rogaland kan det komme fra 10 til 20 millimeter med regn i løpet av søndag.

Når den nye uka starter, vil det heller ikke bli mye bedring i været.

- Lavtrykksområdet som ligger over oss, vil trekkes østover. Mandag vil stort sett hele landet få regnbyger. Best blir det nok i Midt-Norge som vil få glimt av sola, fortsetter Apeland.

Meteorologen fortetter av regnbygene vil fortsette også tirsdag og onsdag, men at vi torsdag kan få en annen værtype.

- Vi vil få en mer avtakende bygeaktivitet. På torsdag og fredag vil det bygge seg opp en svak høytrykksrygg over landet, men det blir så langt fram i tid, men slik det ser ut nå blir det perioder med sol i nesten hele landet, i tillegg til skyer. Nordland vil kanskje få litt mer byger, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.