RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer finværet

Foto: Heidi Schei Lilleås
Sist oppdatert:
Utnytt dagene som kommer til det fulle.

Fra tirsdag og fram mot helga vil sommeren vise seg fra en god side enkelte steder i landet vårt. Det er stort sett Sør-Norge som stikker av med godværsdagene denne uka.

Sol i sør
- Sola vil finne fram til Sørlandet tirsdag, og et høytrykk ligger sør for Island, vil komme inn over store deler av Sør-Norge i løpet av onsdag, som fører til muligheter for opphold og en del sol, i hvert fall tre dager på rad, forteller vakthavende meteorolog Stig Arild Fagerli ved StormGeo til Nettavisen.

I Kristiansand vil temperaturene tirsdag ligge på 21 grader. Fram mot fredag lover Storm.no strålende sol i sørlandsbyen.

Sol fra onsdag
I Oslo er det tirsdag fare for litt regn, men temperaturene vil holde seg rett under 20-tallet. Fra onsdag lover meteorologen sol og varme i hovedstaden til og med lørdag. Temperaturene vil ligge på litt over 20 grader de neste dagene. På søndag er det igjen meldt skyer og regn.

Vestlandsbyen Bergen vil også få noen fine dager framover. Tirsdag blir det litt overskyet, selv om solen vil titte fram, onsdag blir også overskyet, mens torsdag og fredag skal bli fine dager med sol og temperaturer rett under 20 grader.

Sjekk hvordan været blir der du er

Midt-Norge
Litt lavere temperaturer blir det i Midt-Norge denne uka. Tirsdag er lover meteorologen både sol, skyer og noen regnbyger og temperaturer på rundt 13 grader. Onsdag blir en overskyet dag, mens det også blir fint her på torsdag, da ser det også ut som at sola vil holde seg en stund, og temperaturene vil ligge mellom 15 og 20 grader.

Dårlig i nord
Nord-Norge får det dårligste været i den kommende perioden.

- I helga har det vært umåtelig varmt i Troms og Finnmark, med temperaturer opp mot 30. Nå vil det bli en ganske annerledes værtype, forteller meteorologen.

For værkartet viser skyer, regnbyger og temperaturer mellom 10 og 12 grader de kommende dagene i Bodø.

Bra ved Middelhavet
Grunnen til det noe utstabile været i Norge, er at det ligger et høytrykk over Azorene som fører til godt vær ved Middelhavet, da blir det gjerne mer ustabilt i nord.

- Det blir jo tross alt noen gode dager denne uka. Det blir et godt pusterom for de mest værsyke av oss, sier Fagerli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere