RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer Googles pc-søk

Sist oppdatert:
I dag slipper Google den ferdige versjonen av sitt skrivebordssøk, og lar deg dermed søke gjennom filene på pc-en din like enkelt som du søker på nettet.

Google Desktop heter produktet, og forlater i dag betateststadiet. Den ferdige versjonen har blant annet fått støtter for flere nettlesere og e-postklienter.

- Vi har tatt produktet fra beta ettersom vi nå har klar alle filtyper og finesser som stod på brukernes ønskelister, sier Nikhil Bhatla, produktsjef hos Google, til svenske Nätverk & Kommunikation.

Den ferdige versjonen av søkeverktøyet inneholder en god del nyheter. Den kan blant annet søke gjennom og indeksere informasjonen i pdf-dokumenter, og søke gjennom multimediefiler som musikk-, film- og bildefiler.

Google Desktop indekserer også metadata som for eksempel artister og sangtitler.

Andre forbedringer er gjort med henblikk på kompatibilitet. Nå fungerer Google Dekstop ikke bare med Microsofts Internet Explorer og Outlook, men også med Mozillas Firefox og Thunderbird og Netscape.

Du kan laste ned Google Desktop her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere