*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer høytrykket - men enkelte steder blir det vått

Meteorologene lover bedring av temperaturene både i sør og i nord denne uken. Men enkelte steder skal det bøtte ned.

13.06.19 08:44

- Gjør klar sydvesten og gummistøvlene dersom du skal på en kveldstur i Sør-Norge, for mye regn er på vei til dere senere i dag og i natt, advarer meteorologene fra Meteorologisk institutt på Twitter.

Se video øverst i saken for å se hvordan været blir!

Farevarsel

Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for lokalt mye regn i nedre deler av kystnære strøk i Agder og Telemark.

- Fram til onsdag kveld kan det komme 60-80 millimeter. I den mest intense perioden kan det komme 30-40 millimeter på tre timer, skriver meteorologene på Twitter.

Lover varmere vær

Men frykt ikke, for det blir bedre. Etter en relativt kjøling pinsehelg i Nord-Norge, vil temperaturen nå stige i hele landsdelen.

- Et høytrykk er i ferd med å danne seg over våre nordligste fylker, noe som gir lite nedbør og lite skyer de neste dagene, skiver meteorologene på Twitter.

I Sør-Norge blir det derimot mer varierende temperaturer de neste dagene, men det skal bli godt vær også i denne landsdelen.

- På grunn av mye nedbør og skyer, byr morgendagen (onsdag, red.anm.) på temperaturer ned mot ti grader, særlig på Østlandet. Men dette er kortvarig varmen kommer tilbake i slutten av uka, lover meteorologene.

Mer regn enn vanlig

Tirsdag melder også meteorologene om at årets forsommer har vært uvanlig våt. Starten på fjorårets sommer var skikkelig tørr og varm på Østlandet. Det har den ikke vært i år.

- Årets forsommer har vært preget av regn og lav temperatur. Oslo har allerede fått nesten alt regnet som vanligvis kommer i løpet av hele juni. Det gir grønne og fine åkre, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Da Nettavisen snakket med meteorolog Roar Teigen ved Storm til Nettavisen lørdag ettermiddag, sa han at utsiktene for skikkelig knallsommer med 30 varmegrader, ikke er så gode.

- Nei, jeg ser ikke helt den komme, svarte han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.