Nå kommer julesnøen

Foto: (Voss Fjellandsby)

Kombinasjonen snø og kulde gir gode utsikter for høytiden.

17.12.10 17:26

Et siste påfyll av nysnø og så en liten uke med temperaturer under normalen er godt nytt for dem som ønsker seg en hvit jul.

- Sør- og Østlandet vil til helgen få en del snø, men noe lettere vær på søndag. Størst snømengde kommer på Sørlandet, der det kan komme mellom 15 og 25 cm snø i løpet av helgen. Mandag til onsdag vil Vestlandet få perioder med snø, men ikke de store mengdene, opplyser meteorolog Solbjørg Apeland hos StormGeo.

Sjekk været der du bor

- Fra søndag av vil temperaturene falle i Sør-Norge og temperaturene vil ligge under det normale, legger hun til.

Mye minus

Det vil si at Oslo-området får ned mot minus 10 grader celsius, mens indre deler av Østlandet, sammen med fjellstrøka, vil få de kaldeste temperaturene i Sør-Norge - med temperaturer ned mot minus 20 grader.

Sørlandet får temperaturer i underkant av minus 5, og rundt det samme vil temperaturene på Vestlandet ligge på. Indre strøk av Vestlandet og Sørlandet vil få det litt kaldere. I Trøndelag ventes temperaturer i underkant av minus 10 grader.

For de nærmeste dagene blir det mye pent vintervær i Nord-Norge, og fortsatt ganske kaldt. Temperaturer omkring minus 5 til minus 10 grader langs kysten, og ned mot minus 20 i indre strøk.

Det er en høytrykksrygg over Nordvest-Russland, sammen med et lavtrykk som plasserer seg over De britiske øyer, som nå gir et østlig til sørøstlig vindfelt over store deler av landet. Det betyr til dels pent vær helt fram til jul.

Det vinterlige og kalde været fortsetter fram mot jul og gjennom første del av julehelgen.

Nysnøen gjør at de aller fleste kan komme seg ut å teste nye ski, skøyter og akebrett. Med riktig bekledning, betyr det få unnskyldninger for å ikke trimme bort litt av juleflesket.

Jul i skibakken

Skiinfo melder om generelt gode snøforhold i alpinbakkene rundt om i Norge akkurat nå.

- Du kan være ganske sikker på en god skiopplevelse, nesten uansett hvilket skianlegg du drar til av noenlunde størrelse. Snøproduksjon og noe naturlig snø har gjort det mulig å åpne mange nedfarter på Østlandet med skisteder som Hemsedal, Trysil, Hafjell, Geilo og Skeikampen, sier Jens-Andreas Løland.

- Har du ønsker om skikkelig gode forhold når det kommer til kjøring utenfor løypene med masse natursnø er det Vestlandet som kan tilby de aller beste forholdene med mye nysnø den siste tiden, legger Løland til.

Disse skianleggene har flest åpne bakker:

Hemsedal - 24 nedfarter (25 cm natursnø)

Trysil - 21 nedfarter (20 cm natursnø)

Kvitfjell - 16 nedfarter (20 cm natursnø)

Trysil - 21 nedfarter (20 cm natursnø)

Les også:Julepynt langs norske veier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.