RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Nå kommer lavtrykkene

Sist oppdatert:
Sola og sommervarmen må vike for lavtrykk, men noen kan se fram til en fin helg.

Store deler av landet har hatt en veldig fin sommeruke, med over 25 grader mange steder. Særlig i sør har det vært godt og varmt, med 27 grader i Oslo onsdag, 26,7 grader i Steinkjer og 26 grader i Stavanger. Men nå varsler meteorologene et sceneskifte.

Finn ditt værvarsel her

- Dette er vel kanskje den siste dagen med denne værtypen. Fra og med fredag får vi et mer vedvarende nedbørsområde inn over Sør-Norge, sier meteorolog Martin Grønnevet ved StormGeo til Nettavisen.

I helgen er det ventet lavtrykk inn over den sørlige Nordsjøen og Skagerak, og da vil hele Sør-Norge - spesielt Midt-Norge - få perioder med regn og regnbyger. Temperaturen vil neppe ligge mye over 20.

Men deler av landet later til å få en ganske fin helg. De tørreste utsiktene og de største solsymbolene på værkartet finner du i Nordland.

Neste uke ventes det lavtrykk over Sør-Sverige og Finland, og det betyr i tillegg ganske kraftig nordavind inn over Sør-Norge.

- Og temperaturene er utvilsomt på vei ned, sier Grønnevet.

Det blir nødvendigvis ikke så vått, men noen «indian summer» har meteorologen ikke i sikte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere