*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer Lewinsky til Norge

Monica Lewinsky kommer til Norge og Horten i mars. Foto: Danny Moloshok (Reuters)

Monica Lewinskys første foredragsjobb utenfor USA, skal hun holde i Horten.

(Gjengangeren) HORTEN: Det er egentlig ganske sensasjonelt. Monica Lewinskys første foredragsjobb utenfor USA legges til Publicom Scene i Horten, sier en entusiastisk Kjetil Kristoffersen.

Velger Horten

Lewinskys foredragsbesøk er gjort mulig i samarbeid med Svarta Bjørn-konferansen i Narvik, en del av vinterfestuka.

Hun kommer riktignok først til Horten.

– Helt ærlig kunne Publicom fint gjort dette arrangementet i Oslo, men det er mye kulere å gjøre det her, sier Kristoffersen til Gjengangeren.

Marie Høeg

Foredraget med Lewinsky blir en del av en heldagskonferanse rettet mot kvinner i næringslivet. Foruten amerikaneren er det ventet ytterligere 4–5 foredragsholdere. Fullstendig program til det Publicom kaller Marie Høeg-konferansen, slippes over nyttår.

– Vi har oppkalt vår kvinnekonferanse etter Marie Høeg, som startet det vi i dag kjenner som Horten Diskusjonsforening. Hun var en viktig skikkelse i kvinnesaken, både i Horten og Norge for øvrig, og jobbet hardt for å få kvinner på banen i den offentlige debatten. Lykkes vi 12. mars, blir denne konferansen en årlig begivenhet, sier Kristoffersen til Gjengangeren.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Når Kjetil Kristoffersen først arrangerer kvinnekonferanse, henter han de største. 12. mars kommer Monica Lewinsky til Horten og Publicom Scene. Foto: Alexander Svanberg (Gjengangeren)


Sterk historie

Monica Lewinsky var bare 22 år gammel da hele verdens søkelys ble rettet mot henne. Avsløringen om daværende president Bill Clintons forhold til praktikant Lewinsky, og den påfølgende riksrettssaken, er i både politisk og medievitenskapelig sammenheng for lengst skrevet inn med vannfast tusj i historiebøkene.

Les også: Nytt Lewinsky-lydbånd lekket

– Monica Lewinsky er en oppegående dame, med en svært sterk historie. Hun gikk fra å være en helt vanlig jente til å oppleve enormt press og trakassering. Hennes historie er det mange som kan lære av. Hun er i tillegg en fantastisk foredragsholder, sier Kristoffersen til Gjengangeren.

Føyer seg inn

Siden 2004 har hortensfirmaet Publicom gjort det stort innen foredrag og show. John Cleese. Neil Armstrong. Arne Treholt. Rubin «Hurricane» Carter. Listen over store personligheter er lang. Nå føyes altså Monica Lewinsky inn i rekken av kjente verdensborgere som har opptrådt for selskapet.

– Med vår historikk og posisjon i Skandinavia får vi til ting som dette. Publicom har over mange år jobbet hardt og målrettet, og det er selvsagt veldig gøy at arbeidet vi har gjort gir oss tillit hos de aller største, sier Kristoffersen.

Les flere saker hos Gjengangeren.


Klikk på bildet for å forstørre.

Monica Lewinsky ble kjent over hele verden som den 22 år gamle elskerinnen til daværende president Bill Clinton.  Foto: No Credit / E-press Photo.comNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.