Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer mai-snøen: Her venter meteorologen vanskelige kjøreforhold

Venter snø over 300-600 meter.

Fra mandag ettermiddag ventes snøbyger over 300-600 meter i Viken fylke (Buskerud) og nordlige deler av Innlandet, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

Fra tirsdag morgen ventes det tilsvarende snøbyger i Agder og Vestfold og Telemark over 500 meter.

- Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold, skriver meteorologene på Twitter.

Men uka under ett blir ikke så ille, ifølge meteorologene.

- Det blir udramatisk vær denne uken i Sør-Norge og Trøndelag! Et lavtrykk gir i løpet av tirsdag og onsdag regn Østafjells, med snø i høyere områder. For øvrig blir det en blanding av byger og opphold med sol, skriver de i en oppdatering klokka 11.32

Nord-Norge: Mye sol!

Lengre nord er værutsiktene enda lysere:

– Mye sol i Nord-Norge denne uka! Nordland kan få noen snøfnugg på tirsdag, og kysten av Finnmark får etter hvert noe snø, men ellers er det lite nedbør å se, melder meteorologene.

Gult farevarsel

Yr.no har sendt ut gult farevarsel for snø i Innlandet og Buskerud.

- Det vil være store lokale forskjeller i intensitet og varighet på snøbygene, heter det i varselet.

Dette skriver meteorologene om konsekvensene:

- Noen reiser vil kunne få lengre reisetid. Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.

Dette er teksten i farevarselet: «Fra mandag ettermiddag ventes snøbyger i Buskerud og nordlige deler av Innlandet. Det vil være store lokale forskjeller i intensitet og varighet på snøbygene. Tirsdag ettermiddag overgang til snø. Snøgrensen vil variere fra 300 til 600 meter. Nedbøren avtar onsdag formiddag. Fra mandag til onsdag ventes lokalt 10-25 cm i høyden, lokalt kan det komme mer.»