RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer miniboksen

(Coca Cola)
Sist oppdatert:
Coca-Cola lanserer boks på 150 ml.

(SIDE2): Coca-Cola lanserer sin minste emballasje i dagligvarehandelen noensinne - en boks på 150ml Coca-Cola og Coca-Cola zero.

Det skriver de i en pressemelding, torsdag.

Brusgiganten går altså mot strømmen og lanserer mindre pakninger.

I mai lanserte de også 375ml Coca-Cola og Coca-Cola zero på flaske for salg i kiosk, mens det nå altså kommer en ny og mindre boks. Fra før av selges nå boksecolaen i pakni9ng på 330 ml.

- Forbrukerne har fortalt oss at de ønsker flere valgmuligheter. Vi er opptatt av å gjøre det enklere for forbrukeren å gjøre det rette valget - enten det gjelder sukkerfrie produkter eller mindre porsjonsstørrelser, sier Stein Rømmerud, kommunikasjondirektør i Coca-Cola Enterprises Norge.

Må kjøpe 12 stykker
Men du får ikke kjøpt den lille boksen for seg, den kommer nemlig i pakning a 12 stykker. Og kun til dagligvarehandelen. Så da er spørsmålet, drikker vi mer eller mindre brus, selv om pakningen nå er mindre?

Hva syns du om den nye boksen? Diskuter under.

Ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Somebody mener den nye boksen er et steg i riktig retning.

- Dette syns jeg er positivt, sier hun. Ett glass brus. . Men at det er en tørsteslukker er jeg ikke enig i. Det er det bare vann som er. Men når man først skal kose seg med brus, syns jeg dette er den eneste forsvarlig størrelsen - både for barn og voksne. Bra at vi har fått et fornuftig alternativ når man først skal unne seg sukkervann, sier hun til Side2.

Pakningene på 12 cola, mener hun derimot er uforsvarlig.

- Pakninger à 12 stykker var et nederlag. Tilgjengelighet skaper forbruk så helt ansvar klarer visst ikke Coca-Cola å ta og det er vel først og fremst halvliteren som folk kjøper på farten som burde vært byttet ut med denne. At den selges i pakning på 12 løser altså ikke noe der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere