RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer offentlig eliteklasse

Sommerskolens far Byråd for kultur og utdanning i Oslo, Torger Ødegaard (H), er klar for nok en sommer med skole.
Sommerskolens far Byråd for kultur og utdanning i Oslo, Torger Ødegaard (H), er klar for nok en sommer med skole. Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Majorstua skole får Norges første offentlige eliteklasse. Her blir det opptaksprøve for 12-åringer.

– I dag skrives det skolehistorie. For første gang skal det dyrkes musikktalenter i den offentlige grunnskolen. Talentsatsingen har vært etterlengtet, sier byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard (H) til Dagsavisen.

Eliteklassen starter i skoleåret 2011/2012. Søknadsfrist er 7. april 2011. I tillegg til normal undervisning får disse elevene åtte timer ekstra musikkundervisning i uka.

Nå kan femte til syvendeklassinger med spesielle musikktalenter søke om å få begynne i eliteklassen på Majorstua skole til høsten. For å komme gjennom nåløyet må de gjennom en audition. Satsingen på Majorstua skole gjøres i samarbeid med Barratt Due Musikkinstitutt, Norges musikkhøgskole og Oslo musikk- og kulturskole.

De neste årene vil tilbudet utvides til å gjelde alle trinnene i grunnskolen elever kraftig

Hvis Ødegaard får det som han vil, blir musikklassen den første av flere eliteklasser i Oslo. Han vil også at for eksempel matematikktalenter skal samles i en klasse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere