RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer piggdekk-gebyret

Sist oppdatert:
Fra 1. november må du betale dersom du fortsatt bruker piggdekk på bilen din. Det mener i alle fall Byrådet.

Byrådet i Bergen anbefaler nelig at det innføres gebyr for å kjøre med piggdekk fra kommende vintersesong. Hvis Byrådet får viljen sin, må du fra 1. november betale gebyr for å kjøre med piggdekk innenfor kommunens grenser.

«Hensikten med avgiften er å bidra til å bedre luftkvaliteten i Bergen. Til 31.12.2006 vil en ved bytte fra piggdekk til piggfrie dekk få refundert 200 kroner pr dekk, begrenset oppad til 800 kroner pr bil.» heter det i en pressemelding fra kommunen.

For en vanlig personbil med totalvekt under 3500 kilo, må du betale 1200 kroner for «sesongkort» for bruk av piggdekk. Et månedsoblat skal koste 400 kroner, mens bruk av piggdekk innenfor kommunens grenser én dag vil koste 30 kroner.

Det er Bergen kommune som får disse inntektene, men de må brukes til tiltak for bedre byluft.

Ifølge innstillingen fra Byrådet skal vinterdriftsstandarden på de kommunale vegene økes fra det tidspunktet piggdekk-gebyret innføres.

Forrige vinter kjørte drøyt 72 prosent av bilførerne i Bergen kommune med piggfrie vinterdekk. Kommunen har som mål at dette tallet minst skal opp på 80 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere