Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer pøsregnet

Vi har snakket med statsmeteorologen om langtidsvarselet. Dette er hva du har i vente.

En ustabil værtype vil sette sitt preg på landet de nærmeste dagene, men noen har større grunn til optimisme enn andre, og i midten av neste uke er det en bedring i sikte med mer godvær, ifølge meteorologen.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider

Obs-varsel for Agder og Telemark
Statsmeteorolog Mariann Foss har onsdag ettermiddag langtidsvarselet klart, og hun og kollegene på Blindern venter en fuktig innledning på august. Sent onsdag kveld er det ventet veldig mye nedbør i Agder-fylkene og Telemark. For disse områdene har Meteorologisk institutt sendt ut obs-varsel. Det ventes at nedbøren begynner sent onsdag kveld, først i sør og at den tar seg kraftig opp i løpet av natten. Torsdag morgen går det over til bygevær. Lokalt kan det komme kraftige byger med torden og mye nedbør. Mot kvelden torsdag ventes det lettere vær.

Foss forteller at et lavtrykk som nå ligger over De britiske øyer nærmer seg Norge og vil gi tilskyende vær østafjells og en god del regn over Sør-Norge torsdag.

I nord kommer et lavtrykk som ligger utenfor kysten av Nordland og går nordover. Dermed blir det ganske dårlig vær over hele landet torsdag.

Høytrykksrygg over Midt-Norge
Fredag kommer en svak høytrykksrygg til å gjøre seg gjeldende i Midt-Norge. Det vil gi litt bedre vær fra Nordmøre og nordover til Salten, ifølge meteorologen.

Ellers i landet ventes det regnbyger, kanskje litt lettere for Spitsbergen.

Det ventes rolige vindforhold i perioden.

- Litt bedre til helga
- Lørdag og søndag ventes det litt bedre vær i Sør-Norge, men fortsatt med en og annen byge. Midt-Norge, fra Nordmøre til Troms, får det beste været. I Agder og ytre strøk av Telemark ventes det stort sett fint vær lørdag. Ellers sør i Norge ventes det enkelte regnbyger og vekslende skydekke, sier Foss.

Først i neste uke kommer det et nytt lavtrykk inn fra Storbritannia. Det vil gi regn og regnbyger i Sør-Norge, mens Trøndelag og oppover får det letteste været.

- Men det blir ikke noe strålende vær, men delvis skyet og opphold og noen byger i indre strøk, sier Foss.

Fra onsdag venter meteorologen lettere vær i hele Norge.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken