RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer radiosnorkelen

Sist oppdatert:
Alle som til sommeren har drømt om å få høre panfløyte mens de snorkler rundt i korallrevene får nå sjansen.

Det nærmer seg fellesferie, og du innbiller deg at du er ute av mediebransjens klamme grep.

Det skal bli lesing av sommeraviser når du selv vil. Og lytting på reiseradio som du kan slå av og på, etter forgodtbefinnende.

Dette endrer seg totalt når kjæresten din kommer hjem med siste nytt på radiofronten.

For å bevare roen og freden i ferien, sier du selvsagt "tusen takk, den får jeg helt sikkert stor nytte av!" og putter radiosnorkelen bort blant alt dykkerutstyret som har ligget ubrukt de siste ti årene.

Men partneren din - som sannsynligvis jobber i radiobransjen og har fått en prototyp fra USA - har slett ikke glemt den noe spesielle gaven. Dermed er det på med maske, snorkel, inkludert et stort munnstykke og et påfølgende svalestup blant Tore Tang og tare.

Et spesialprodusert munnstykke sørger for at lyden fraktes gjennom kjeve og tenner inn i det indre øret i hodet ditt. Det er franske froskemenn (Amphicon) bak oppfinnelsen, som kun krever to stykk AAA-batterier som ekstrautstyr. Radioapparatet har, ifølge reklamen, glimrende mottakerforhold på FM-båndet.

Det nye produktet kan i utgangspunktet synes som et desperat trekk fra en stadig mer presset radiobransje. Bransjen har til nå ikke greid å innføre et skikkelig digitalt radioformat i de vestlige landene, selv om Internett-radio har hatt en viss suksess.

Snorkelen er imidlertid ikke bare en radiomottaker for musikk og pratekåte platepratere, den kan også benyttes som et kommunikasjonsredskap, hvor svømmetrenere gir instrukser til elevene, og redningsmannskap kommuniserer med dykkere i vanskeligheter.

Radiosnorkelen heter "Aqua FM" (har ingen sammenheng med den norsk-danske popgruppen å gjøre), og har en utsalgspris på 130 dollar (i overkant av 900 norske kroner).

Propaganda har selv aldri testet den...og kommer muligens aldri til å gjøre det.

Her er mer omtale av radiosnorkelen

Her er mer spesifikt om produktet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere