Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer regnet

Meteorologisk institutt melder om torden på Østlandet og i Telemark lørdag ettermiddag. - Det er muligheter for torden i hele Sør-Norge, sier meteorologen.

Tordnet skal gi seg ca klokken 21.00 i kveld, skriver Meteorologene på Twitter.

- Det er torden i de østlige fjellområdene, fra Haukeligrend og til Fagernes vil det være aktivitet, sier Meteorolog Kristian Gislefoss til Nettavisen.

- Utover kvelden vil det være mulighet for torden i Telemark og indre Østlandet, men det vil gi seg i 21-tiden. Det er mest byger nå i øyeblikket, sier han.

Resten av helgen er det meldt byger i store deler av indre strøk, særlig nord for Lillehammer er det muligheter for byger men ikke så mye på kysten.

- Det er også mulighet for torden i hele Sør-Norge forbindelse med byger. Det er ingen endringer i Nord-Norge, fortsatt nedbør og ikke de beste temperaturene.

Regnet i Sør-Norge begynner søndag kveld og fortsetter utover mandagen.

- Men regnet avtar i løpet av mandagen. Tirsdag og utover uken vil vi få perioder med sol med mulighet for en og annen byger. Men mengden regn vil ikke gjøre noe med skogbrannfaren.

Temperaturen vil ikke bli like høy som den har vært den siste tiden, men kommer til å holde seg på rundt 20 grader.

Søndag ettermiddag og kveld vil det være kraftige byger med torden nord i Oppland og Hedmark.

Mange steder i Nord-Norge er det grått og vått, og det ser ikke ut som om det bli bedre i morgen, melder meteorologene. Men sør på Helgeland er lite skyer og mye sol.

Kommentarer til denne saken