*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer rømme på pappbeger: - Kan spare 500 tonn plast i året

MILJØVENNLIG: Leder for Bærekraft, Bjørn Malm, og Tine er spente på reaksjonene fra de nye rømmebegrene. Foto: TINE / montasje

TINE håper de kan spare miljøet for 500 tonn plast i året om nyvinningen blir en suksess.

29.06.19 21:00

I samarbeid med Kiwi skal TINE teste ut rømme på pappbeger for aller første gang i Norge.

- Å teste ut pappbeger på rømme er et stort og viktig skritt videre i TINEs arbeid mot bærekraftig og 100 % fornybar emballasje innen 2023, skriver meieriprodusenten i en pressemelding.

Mer miljøbevisst

Flere og flere nordmenn blir miljøbevisste, og ifølge en fersk undersøkelse fra Ipsos er nesten tre av fire nordmenn bekymret for innvirkningen plast har på miljøet.

Nå håper TINE at en ny emballasje kan inspirere folk til å foreta seg gode valg for miljøet.

- Vi vet at funksjonell emballasje er viktig i dag, og håper å få med folket på at bærekraftig emballasje er like viktig. Det er vi helt avhengig av for at pappbegeret skal bli en realitet, forteller leder for bærekraft i TINE, Bjørn Malm.

- 500 tonn plast

Han mener begeret vil være solid, og rømmen kommer til å ha like god holdbarhet.

Meieriselskapet ser nå fram mot at pappbegeret vil bli lansert som en test 16. september.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY PAKNING: Slik ser det nye rømmebegeret i papp ut. Foto: TINE

Og om testen blir en suksess, ønsker TINE å gå over fra plast til papp på over 50 millioner begre. Dermed vil de, ifølge Malm, kunne spare miljøet for nesten 500 tonn plast i året.

- I løpet av 2020 kan du kanskje kjøpe både rømme, créme fraîche, kesam og ulike typer av yoghurt i pappbegre. Vi skal gjøre det vi kan for å få folk med oss på reisen, understreker Malm.

- Morsomt

I et intervju med TV 2, som først omtalte saken, forteller administrerende direktør i Q-Meieriene, Bent Myrdahl, at de synes det er kjempefint at TINE gjør endringen.

Han synes også det er morsomt at det har gått konkurranse i å være best på miljø.

- Vi jobber hovedsakelig med matsvinn, og sammen med Østfoldforskning går vi gjennom all emballasje. Vi ser på hvordan det kan lages best mulig for å få den lavest belastningen på klimaet, og av og til kan en type plast vinne over papp, sier Myrdahl til TV 2, men legger til at de også er opptatt av miljø og har egne løsninger på hvordan de også kan bli mer klimavennlige.

Klikk på bildet for å forstørre.

POSITIV: Bent Myrdahl, aministrerende direktør i Q-Meieriene, synes det er morsomt at det har blitt konkurranse om å være best på miljø. Foto: Q-Meieriene

I Q-Meieriene har de som mål å være klimapositiv innen 2030.

- Gjennom året kommer vi til å ha redusert med 30 tonn plast med melkekartongene våres. Vi har også laget et klimapanel med eksterne og interne medlemmer som gjør vurderinger og tiltak, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag