RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer selvangivelsen

Oslo (NTB): Utsendelsen av over 4,4 millioner selvangivelser for inntektsåret 2011 starter tirsdag.

Det er viktig at alle kontrollerer at beløpene i selvangivelsen stemmer overens med lønns- og trekkoppgave fra arbeidsgiver og årsoppgaver fra banker, Nav, barnehage og så videre, og at ingenting mangler, opplyser Skattedirektoratet.

- Hver enkelt av oss har ansvar for å sjekke at de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen er korrekte. Vi må også selv passe på at alle inntekter og fradrag er med, sier skattedirektør Svein Kristensen.

For lønnstakere og pensjonister er fristen for å levere selvangivelsen 30. april. Hvis man etter en grundig sjekk verken har noe å forandre eller tilføye, trenger man ikke levere selvangivelsen.

Næringsdrivende må alltid levere selvangivelse. De som leverer på papir har frist til 30. april, mens de som leverer elektronisk har frist til 31. mai.

Fra i fjor kom nye skatteregler for pensjonister. Reglene er lagt til grunn for skattekortet for 2011, slik at skattetrekket gjennom året har vært i samsvar med dette. Selvangivelsene som nå kommer, er også i tråd med de nye reglene, opplyser Skattedirektoratet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere