Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer Sigrid-tiltalen

Statsadvokaten skal tirsdag redegjøre for Riksadvokatens påtalemessige avgjørelser i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne i fjor. To menn er siktet i saken.

Det er statsadvokat Nina Prebe som klokken 12 tirsdag skal redegjøre i saken, opplyser Oslo politidistrikt. Redegjørelsen holdes på Politihuset i Oslo.

I forrige måned skrev Dagbladet at Oslo politidistrikt hadde sendt sin innstilling om det skal tas ut tiltale eller ikke mot en eller begge de siktede i saken. En 38 år gammel mann fra Ålesund og en 65 år gammel mann fra Vestby er siktet. Sunnmøringen sitter varetektsfengslet. 65-åringen er på frifot etter at han ble løslatt fra varetekt i oktober i fjor.

Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt har ikke ønsket å si noe om hva politiet går inn får. Men politiet har flere ganger uttrykt at de mener 38-åringen handlet alene. Politiet har samtidig ikke utelukket at flere personer kan ha vært medhjelpere.

Det var natt til 5. august i fjor at 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo. Hun ble 4. september samme år funnet død i et skogholt i Oppegård.

Tidligere i år forelå en sakkyndigrapport i saken. Rapporten viste at det var uenighet blant de sakkyndige. To av dem mente 38-åringen er tilregnelig og kan straffes. Den tredje mente mannen er psykotisk og må behandles. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken