RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer «slanke-Pepsi»

PEPSI SEPECIAL lanseres i Japan onsdag, og det hevdes at drikken skal kunne blokkere fett.
PEPSI SEPECIAL lanseres i Japan onsdag, og det hevdes at drikken skal kunne blokkere fett.
Sist oppdatert:
Den nye brusen lover å blokkere fett.

(SIDE2): Onsdag lanserer Pepsi en ny drikkevare som de hevder skal fungere som en fettblokkerer.

Den spesielle Pepsien inneholder dextrine - en ufordøyelig form av kostfiber. Studier på rotter antyder at dette kostfiberet kan redusere absorpsjonen av fett i kroppen og gi lavere kolesterolnivåer.

Det har så lagt ikke kommet noen informasjon om hvor mye sukker og glykosesirup den inneholder, men en talsmann for selskapet har sagt at brusen vil ha en «skarp, forfriskende og unik» ettersmak.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Drikken lanseres i første omgang i Japan, og de håper at drikken vil få samme enorme suksess som den japanske drikken Kirin Mets Cola, som også inneholder dextrine.

Dette er ikke første gang Pepsi har lansert uvvanlige drikker i Japan, tidligere har de solgt Pepsi med smak av agurk og yoghyrt. Denne julen skal de også selge Pepsi White, som vil få en smak av mandarin.

Det er ennå ingen informasjon om eller når Pepsi Special kommer i salg i USA og Europa.

Sue Baic, talsperson for Britiske Diabetere, er skeptisk til Pepsis helsepåstander.

- Jeg tror neppe denne drikken vil utgjøre en forskjell når det kommer til hvor mye fett man absorberer. Selv om dextrine fungerer for rotter, så kan jeg ikke finne noen studier som viser at dextrine fungerer for mennesker, sier Baic til Daily Mail.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere