*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer slankesjokoladen

Foto: (Crestock.com)

Er det for godt til å være sant?

20.11.09 14:13

(SIDE2): Enhver sjokomans drømmer kan nå ha gått i oppfyllelse: Sjokolade som gjør oss tynnere.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

De spanske utviklerne av sjokoladen «Lola» sier at spesielle aminosyrer i oppskriften lurer hjernen til å tro at man ikke er sulten, og skal dermed stoppe oss for å spise for mye, det skriver Marie Claire. Ikke nok med det, de anbefaler også søtmumser til å spise en eller to av sjokoladene om lag en time før et måltid.

Døyver sulten
En av skaperne, Armando Yanez, sier at vi vil føle oss «tilfredsstillende mette og det vil være mindre sannsynlig at vi overspiser» etter å ha inntatt sjokoladen. På innholdsdeklarasjonen står blant annet phenylalanin, en aminosyre som stimulerer et såkalt peptidhormon utskilt av hjernen for å døyve sult.

Inneholder kosttilskudd
Sjokoladen er laget av kakao fra Peru og Santo Domingo i den Dominikanske republikk. Den skal visstnok smake som vanlig sjokolade, men har et grønnaktig skjær som kommer av dens innhold av spirulina, et kostholdstilskudd som er kjent for sine slankende egenskaper.

«Lola» forventes å komme på markedet innen jul, men om den når norske butikkhyller vites ikke.

Også i Storbritannia
En tilsvarende sjokolade har også nylig blitt lansert på det britiske markedet, og også denne lover metthetsfølelse og redusert søtsug. «Ador Chocolate Bar» inneholder pinjenøttolje, som visstnok skal virke døyvende på appetitten og trigge en følelse av metthet.

Les mer om helse og kosthold her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag