*Nettavisen* Nyheter.

Nå kommer smartgaffelen

Foto: RICK WILKING (Reuters)

Her er duppedingsen som skal lære deg å spise pent.

Smartgaffelen er en av nyvinningene på den store messa for forbrukerelektronikk i Las Vegas denne uka. Gaffelen holder telling på antall munnfuller du inntar og sier fra med lys og lyd dersom du spiser for fort.

S-ordet
«Smart» er ordet som går igjen i mange av produktene som presenteres på messa, skriver Houston Chronicle på nett. Det gjelder kjøkkenutstyr, TV, biler, roboter og alle tenkelige duppedingser som nå kan kobles til internett, slik som tannbørsten din eller kjøkkenutstyr.

Og smartgaffelen, med navnet Hapifork, er altså dingsen som skal få deg til å bremse ned litt når du spiser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Teller munnfuller
Den har en sensor som måler hvor raskt matinntaket skjer. Hvis du bare hiver innpå, vil den varsle deg med en forsiktig vibrering. Default-innstillingen er en munnfull hvert tiende sekund, men dette kan du stille inn etter egen smak. Smartgaffelen sender også informasjon om dine spisevaner til en mobilapp. Slik kan du over tid få en grafisk oversikt over utviklingen.

Kommer med spill
Fabrice Boutain, direktør og grunnlegger av det Hong Kong-baserte selskapet Hapilabs forteller at gaffelen også kommer med et treningsprogram og et spill for hele familien, slik at man kan «ha det morsomt og lære å spise sakte sammen», som han uttrykker det ifølge chron.com.

Og etter å ha spist med smartgaffelen bør du kanskje ha den smarte tannbørsten innen rekkevidde. Den Bluetooth-utstyrte tannbørsten fra amerikanske Beam Technologies registrerer hvordan og hvor lenge du pusser tennene og sender dataene over til et nettsted og en iPhone og Android-applikasjon slik at du kan følge utviklingen over tid.

Hører vi Karius og Baktus jamre i det fjerne?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.