Statens vegvesen melder om snø og fare på for glatte veier over ca. 1200 meter, skriver Firda.no

- Dersom det er kommet snø på Sognefjellet, vil ikke det forsvinne, for det vil bli kaldere i dagene som kommer, sier Storm-meteorolog.

Kl. 10.45 torsdag var det bare 0 grader, vind og snø på Sognefjellet. Også på Strynefjellet har vinteren tatt grep. Statens vegvesen melder at det klokka 10.30 var nullføre, lett bris og snø.

Fare for mer snø
Ifølge meteorolog Solbjørg Apeland ved Storm Weather Center er det utrygt for mer snø på fjellovergangene de kommende dagene.

- Lørdag skal det komme litt regn eller snø først på dagen, før det går over til regn seinere på dagen. På Sognefjellet blir det rundt 3–2 grader om dagen, mens temperaturene på nattetid vil ligge på rundt null, forteller Apeland til Firda.no

Nattefrost
Når det gjelder temperaturer for resten av landet, ser det ikke lyst ut.

- Det vil bli kaldt de kommende dagene. Og når det er kommet snø på Sognefjellet, vil ikke det forsvinne. Temperaturen vil i hele Sør-Norge gå noe ned. De fleste steder vil temperaturen ligge på rundt 10 grader om dagen, og på natten er det fare for nattefrost, spesielt i de indre strøkene på Østlandet, sier Storm-meteorolog Roar Ringe Hansen til Nettavisen.

Meteorologen sier det vil bli en del god del regnbyger, spesielt på Vestlandet, men på Østlandet vil det bli mer sol enn regn.

Og Nord-Norge kan også vente seg pent høstvær de kommende dagene.

- I Nord-Norge blir det lite nedbør og en del sol. De siste dagene har tempen lagt på rundt 13 grader, noe som er relativt høyt, men temperaturen vil også her synke, avslutter Hansen.