Gå til sidens hovedinnhold

Nå kommer snømassene

Flere skianlegg venter 1 meter pudder eller mer de neste dagene.

- Det er meldt om store mengder snø, men det er alltid litt skummelt å gå ut med så store mengder på et varsel da det skal så lite til for at vær, vind og temperatur fører til at det kommer mindre enn det som meldes. Men Skiinfo.no sitt snøvarsel er en god pekepinn på hvor det vil komme snø, og hvilke som kan vente seg store mengder.

Selv om Jens-Andreas Løland gjerne vil dempe forventningene noe, så blir forholdene i og utenfor bakkene uansett meget bra inn mot helgen.

Sjekk været der du bor

For snøvarselet sier også noe om at det skal komme mer snø på 60 norske skisteder de kommende dagene.

- Det vil si at de fleste skistedene i Norge få enda mer snø innen søndagen, slår Løland fast.

- For Strandafjellet er det ikke godt å si om det kommer 50 centimeter eller om det kommer mye mye mer. Men det er ganske sikkert at det kommer så mye snø at det er mange som vil få villt bra snøforhold.

God spredning

For gjengen hos Skiinfo er det også veldig godt å se at snøen har kommet på så mange forskjellige skisteder, som det har gjort den siste uken. 65 av de 82 skianleggene, som daglig rapporterer snøforhold til nettsiden, har fått snø den siste uken. Det har vært en god en god spredning hvit glede over hele landet.

- Og så er det jo litt ekstra viktig å få snø i bakkene i Oslo. For da er det gjerne store mengder med folk som plutselig skal ut på ski, enten i de Oslo-nære skianleggene eller til fjells, sier Løland til Nettavisen.

Slik var det på Norefjell i helgen:

HTML EMBED

Men før det blir en knallhelg, vil mange oppleve litt ruskevær i løpet av uken.

Fra Vestlandet til Lofoten fortsetter dagens nedbør også på onsdag, melder StormGeo. Troms og Finnmark får tørt vær hele onsdag, og dagen starter fint også på Østlandet.

- Men det er et lavtrykk på vei, og utover ettermiddagen skyer det til på Østlandet. Og ut på kvelden kommer regnet, forteller meteorolog Ina Ynnesdal Sulen.

Storm fra vest

Lavtrykket som ødelegger finværet på Østlandet får vinden til å øke til kuling på Vestlandskysten onsdag. Og meteorologen advarer om at det i Trøndelag og Møre og Romsdal kan det komme opp i liten storm fra vest og sørvest.

Lavtrykket treffer kysten ved midnatt natt til torsdag, og beveger seg sørøstover. Det får vinden til å øke på til stiv og sterk vestlig kuling langs sørlandskysten natt til torsdag.

På den positive siden har lavttrykket med seg mye nedbør, og som det legger fra seg fra Lindesnes til Nordland.

Røldal har allerede hatt noen fantasktiske dager i bakkene så langt i år. Mange prøvde seg utenfor løypene sist helg:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken